Nyhet

Roskilde letter rekordtidlig på sløret

Festivalen avslører for første gang deler av spilleplanen i god tid før de siste navnene har rukket å bli tilføyd plakaten.

Roskilde har valgt å avsløre noen av artistenes spilledager – noe som tradisjonelt sett på denne tiden fortsatt har vært preget av rykter, spenning og spekulasjoner blant festivalfolket, da den endelige spilleplanen vanligvis ikke offentliggjøres før i juni. I år letter derimot festivalen på sløret tidligere enn noensinne og ikke minst før de siste navnene enda er rukket å bli tilføyd plakaten.

Blant de største artistene som gjester festivalen i år, kan man glede seg over at The Rolling Stones og Outkast står på scenen allerede torsdagen. Damon Albarn, Deftones og Rob Zombie overtar fredagen og lørdag kan man oppleve Arctic Monkeys (bildet) og Major Lazer, mens både Drake, Stevie Wonder og Kasabian avslutter på søndagen.

Festivalen har i år opplevd en uvanlig stor etterspørsel og passene selges ut på rekordtid, noe som også har ført til denne uvanlige tidligere avsløringen av programmet.


— Vi opplever en massiv interesse for vårt program og spesielt navn som Drake og Stevie Wonder har satt i gang ryktebørsen. Derfor har vi besluttet å imøtekomme interessen og lette på sløret ovenfor hvem som spiller hvilke dager før vi er klare med den endelige spilleplanen og de aller siste navnene som vi fortsatt har til gode å offentliggjøre, forteller Roskilde sin programsjef Anders Wahrén.

Alle artistenes som hittil har blitt tildelt spilledager kan ses på festivalens hjemmeside.

Roskilde finner sted fra 29. juni til 6. juli, og du kan lese mer om festivalen i GAFFAs Festivalguide – samt sikre deg festivalpasset via GAFFA Live.


ANNONCE