Nyhet

Årets nominerte til eksportprisen er annonsert

Spellemann og Music Norway er klar med årets seks nominerte kandidater til eksportprisen, som deles ut for andre gang 9. juni.

Spellemann og Music Norway er klar med årets seks nominerte kandidater til eksportprisen, som deles ut for andre gang 9. juni.

Den gjeve listen består av Alan Walker (19), Cashmere Cat (29), duoen Seeb som utgjøres av Espen Berg (46) og Simen Eriksrud (41), jazzsaksofonisten Mette Henriette (25), produsenten Nasty Kutt (29) – og stjernesopranen Lise Davidsen (29).

Alle seks kan ifølge pressemeldingen vise til «eksepsjonelle resultater» i 2016.


LES OGSÅ: «Ujevn merino-pus».

Om prisen heter det at den er opprettet for hedre aktører som fremmer norsk musikkeksport, og som gjennom sin virksomhet i utlandet stimulerer en hel bransje til å satse utover Norges grenser.

— 2016 var et eventyrlig år for norsk musikkeksport, hvor Norge for alvor befestet sin posisjon som en internasjonal musikknasjon. Der vi tidligere har sett spredte enkeltbragder, har vi nå et mangfold av utøvere, låtskrivere og produsenter som fronter norsk musikk på det absolutt høyeste nivå globalt, sier Amund Bjørklund, som satt i juryen sammen med Bugge Wesseltoft, Ingrid Røynesdal, Limita Lunde, Martha Lyse og Tomas Linnes.


LES OGSÅ: «Et by:Larm-høydepunkt».

Eksportprisen deles ut i forbindelse med Music Norways sommerfest fredag 9. juni.

(©NTB)


ANNONCE