Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Frøder, No Age og Troye Sivan er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

September har startet bra på konsertfronten, og nå er det tid for en ny uke der de gode opplevelsene forhåpentligvis står i kø.

I løpet av den kommende uken kan man oppleve internasjonale verdensstjerner som Red Hot Chili Peppers, eller trekke inn på klubbscener i fem norske byer for å sjekke ut de amerikanske støyrockfavorittene i No Age - eller se om det norske talentet Frøder (bildet) gjør en bedre figur på Samfundet i Trondheim enn hun gjorde på Øyafestivalens største scene i forrige måned.

Eller hva med Troye Sivan? Eller Moderat? Uka byr sannelig på litt for en hver smak.


Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger!

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

No Age: Driv, Tromsø 6. september


Denne Los Angeles-duoen har spilt mye i her til lands, så hva passer vel ikke bedre enn å droppe resten av kontinentet og heller satse på en egen norsk turné? No Age, som har sluppet tre album på Sub Pop Records og er kjent for sine raske, bråkete og drømmende låter, gjør nemlig kun konserter i Norge denne gangen - en temmelig eksklusiv affære for publikum som finner veien til konsertene deres de neste dagene.

No Age gjester også Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger denne uka. Se alle datoer og spillesteder her.


Troye Sivan: Sentrum Scene, Oslo 7. september

Artisten Troye Sivan fra Perth i Australia fikk sitt gjennombrudd via YouTube hvor han har over 3.7 millioner følgere og visningstall på nesten 200 millioner. I fjor høst slapp han både EP-en Wild og debutalbumet Blue Neighbourhood, og møter senere denne uken en utålmodig norsk fanbase på et utsolgt Sentrum Scene.

Konserten skulle opprinnelig gå av stabelen i mai, men ble utsatt på grunn av logisikkmessige utfordringer. Vi satser på at logistikken er på plass og at fansen får et kjærkomment møte med et av de største nye talentene fra Australia.

Basia Bulat: Landmark, Bergen 8. september


Canadiske Basia Bulat har delt scene med storheter som Arcade Fire, The National, Nick Cave, Daniel Lanois, St Vincent, Sufjan Stevens, Beirut, Destroyer, Tune-Yards, The Tallest Man On Earth og Andrew Bird. 


I år er hun aktuell med det kritikerroste albumet Good Advice, og vi kan tenke oss at mange bergensere gleder seg til å se henne på Landmark etter at hun før sommeren ble tvunget til å utsette konserten på grunn av problemer med stemmen.

Red Hot Chili Peppers: Telenor Arena, Oslo 8. september


Det å gå på konsert med Red Hot Chili Peppers i 2016 er et sjansespill. Det er noen år siden bandet var kjent for å levere solide konserter, og deres headlinerkonsert under sommerens Roskilde ble ikke akkurat rost opp i skyene av kritikerne.

Så hvorfor skal man ta sjansen på å se amerikanerne i Telenor Arena senere denne uka? Svaret er selvfølgelig enkelt; låtene! Katalogen til Red Hot Chili Peppers inneholder så mye gull at publikum nok vil kunne veie opp for et ufokusert band.

Og det ser ut som om mange vil ta nettopp den utfordringen på strak arm - konserten er nemlig nesten utsolgt.

Advanced Language: Hulen, Bergen 9. september


Bergenserne i Advanced Language spiller på hjemmebane når de entrer scenen på trange og svette Hulen denne fredagskvelden. Med en deilig blanding av indiepop, elektronika, new wave og post-punk og låter fra debutalbum Samples - og forhåpentligvis også nytt materiale - har publikum virkelig noe å se frem til denne kvelden.


En perfekt måte å starte helgen på i regnbyen over alle regnbyer!

Frøder: Samfundet, Trondheim 9. september


Ja, her i GAFFA har vi gitt Frøder litt pepper i det siste. Hennes konsert på Øyafestivalens største scene i forrige måned fungerte ikke optimalt og det selvtitulerte soloalbumet ble dessuten anmeldt til to stjerner uka etter. Men vi tar oss likevel i å tenke tilbake på hvor fett showet hennes på Mono under fjorårets by:Larm var, og tror hun kan gi publikum på Samfundet i Trondheim en mer enn god nok konsertkveld dersom alt stemmer.

Og denne burde da kunne skape allsang uansett?


Moderat: Sentrum Scene, Oslo 9. september

Elektronikatrioen Moderat besøker Oslo for første gang denne uken. Tyskerne er kjent for å levere komplette og suggererende liveshow, med ekstra fokus på det visuelle. Konserten deres på den spanske festivalen Primavera Sound denne sommeren ble plukket ut som et av høydepunktene på festivalen av GAFFAs utsendte skribenter.

— Vi får drønnende bass, et visuelt storslått show, og absolutt alle publikumsfavoritter fra skivene I, II og III. Stemningen er ellevill, sletten blir omdannet til festivalens aller største og ivrigste dansegulv, og vokalist Sascha Ring (også kjent som Apparat) er i fullstendig rockestjerne-modus hele kvelden. Det er ikke ofte en elektronika-produsent er så ekstrovert og slik en entertainer, og Ring er tydelig fornøyd med all kjærligheten publikum øser over ham, skrev vi blant annet i vår oppsummering av Barcelona-festivalen.


Er hovedstaden klar for fest denne kvelden? Det håper vi da virkelig!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE