Nyhet

Roskilde Festival ligger helt i toppen på ny liste over verdens 250 beste festivaler

Øyafestivalen og Slottsfjell er de eneste norske kandidatene på lista som er utarbeidet av Festival Insight.

Roskilde Festival i Danmark er verdens fjerde beste festival ifølge Festival Insight, en ny katalog over den internasjonale festivalindustrien opprettet av det britiske aksjeselskapet Festival Awards LTD.

Listen inkluderer 250 festivaler som rangeres etter varighet, billettsalg, publikumskapasitet og sponsoravtaler. I tillegg til et høyt nivå på disse parametrene er det særlig Roskilde Festivals humanitære profil som imponerer Festival Insight.

Ifølge katalogen "promoterer Roskilde Festival et humanistisk etos på mange forskjellige måter[...] best eksemplifisert ved årets konsert med Damon Albarn & The Orchestra Of Syrian Musicians samt live-intervjuet med den amerikanske varsleren Edward Snowden".


Siden festivalen ble non-profit i 1972 (året etter den første utgaven av festivalen) har festivalens økonomiske overskudd gått til humanitære organisasjoner.

Roskilde Festival er kun overgått av den japanske festivalen Fuji Rock på tredjeplass, engelske Glastonbury på andreplass og amerikanske Coachella på førsteplass.

Danmark kommer generelt bedre ut av det i denne rangeringen, for mens Norge kun har to plasseringer (Slottsfjell på 67. plass og Øyafestivalen på 95. plass) har danskene fått med hele fem festivaler på lista (Skanderborg på 54. plass, NorthSide på 72. plass, Tinderbox som nummer 75, Skive Festival på 150. plass og Nibe Festival som nummer 183).


Du kan lese hele rangeringen (med begrunnelse) her.

ANNONCE