Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Jean-Michel Jarre, Kari Bremnes og Moddi er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Vi går inn i oktober sin siste uke, og en ny uke med mye snadder på norske konsertscener. Denne uka er det hovedstaden som har mest å by på. Det er store navn som kommer, vi snakker Jean-Michel Jarre (bildet) og Paul Simon i Oslo Spektrum, pluss noen andre skatter. Og i Trondheim kan du oppleve Moddi på scenen med et nytt kritikerrost album i bagasjen.

Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Fifth Harmony: Sentrum Scene, Oslo 24. oktober

Fifth Harmony ble dannet under amerikanske X Factor. Det siste året har jentegruppa gjort stort inntrykk på norske lyttere. De spiller en blanding av pop og r&b, og flere av låtene deres har fått mye oppmerksomhet og spilletid på radio som Work From Home, Worth It, All In My Head.

Dette kan da ikke bli annet enn en fin start på uka.

Kari Bremnes: Parkteatret, Oslo 24. oktober


Dama fra nord med den store stemmen. Hun skriver smellvakre viselåter. Det er fort gjort å drømme seg vekk når Bremnes begynner å synge. At hun i tillegg skal spille på en av Oslos fineste og mest intime scener passer perfekt til hennes låtmateriale. 


Dette blir sannsynligvis nok en vakker kveld i selskap med Kari Bremnes.

Paul Simon: Oslo Spektrum, Oslo 27. oktober


Paul Simon, som først ble kjent som den ene halvdelen av duoen Simon & Garfunkel på 60-tallet, har hatt en solid solokarriere. Tidligere i år slapp han albumet Stranger To Stranger som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA. I tillegg til ny musikk vil publikum i Spektrum garantert få servert noen av hans tidløse klassikere denne kvelden.

Og forhåpentligvis også denne:


White Lies: Rockefeller, Oslo 27. oktober

White Lies viste at de fortsatt hadde det i seg da bandet tidligere denne måneden slapp albumet Friends. GAFFAs anmelder mente albumet var en "solid blanding av synthpop og postpunk, med kraftig bass, 80-tallsvibber og knallsterk vokal", og endte opp på fire stjerner.

Denne torsdagskvelden kan du oppleve både gamle og nye låter fra trioen når de gjester Rockefeller i Oslo.

Moddi: Samfundet, Trondheim 28. oktober


Moddi gjester Samfundet i Trondheim denne uken, og det ryktes konserten er utsolgt. Hans siste album Unsongs ble belønnet med hele fem stjerner av vår anmelder, som kaller albumet "et melodiøst oppgjør med sensuren", og vi har like stor tro på hans kommende konserter.


Moddi spiller også på Oslo World Music Festival 5. november.

Jean-Michel Jarre: Oslo Spektrum, Oslo 28. oktober


Franskmannen regnes som en foregangsmann innen elektronika-sjangeren, og er viden kjent for sine spektakulære utendørskonserter. Vi har ingen grunn til å tro at det ikke blir like bra i Oslos storstue denne kvelden. Han slo igjennom med albumet Oxygène i 1976, og siden den gang har han hatt en sentral rolle i musikkverden med sine fete synther og nytenkende måte å lage elektronisk musikk på.

Med de to nye albumene Electronica 1: The Time Machine (fem stjerner) og Electronica 2: The Heart Of Noise (tre stjerner) i bagasjen blir dette en sjelden sjanse til å høre ny musikk fra Jean-Michel Jarre.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE