Nyhet

Nytt hovednavn bekreftet til neste års utgave av Tons Of Rock

Sabaton skal stå for en meget spesiell konsert under rockefestivalen i Halden neste år.

For to uker siden kunne arrangørene bak Tons Of Rock offentliggjøre de første bandene til neste års utgave av festivalen som arrangeres på Fredriksten Festning i Halden. I tillegg til de tre toppnavnene Emperor, Satyricon og Airbourne kunne det første slippet by på Candlemass, Sodom, Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake og Spidergawd.

I dag får metalfansen mer å juble over. Det er klart at Sabaton (bildet) også gjester Tons Of Rock i 2017.

— I 2014 ble Sabaton beskrevet som den perfekte bookingen til Tons Of Rock av P3, noe publikum så seg svært enige i. I 2017 kommer konserten til å skrives inn i historiebøkene. For Sabaton kommer ikke til å være noe mindre perfekt denne gangen, sier festivalsjef Svein Bjørge.


Det svenske bandet er aktuelle med albumet The Last Stand, som ble sluppet i forrige måned og anmeldt til tre stjerner her i GAFFA. Publikum i Halden får muligens ikke høre så mange nye låter denne kvelden. De får derimot oppleve en temmelig unik konsert med Sabaton. Bandet skal nemlig fremføre albumet Carolus Rex fra 2012 når de spiller på den norske festivalen.

Dette for å markere at det er 300 år siden svenskekongen Karl XII ble skutt av en snikskytter på nettopp Fredriksten Festning.

— I 2012 lagde vi et album dedikert til svensk historie. Vi oppkalte det etter en av de mest ikoniske kongene som har sittet på tronen I landet vårt, Karl XII, mer kjent som CAROLUS REX (...). I 2017 returnerer Carolus Rex til den legendariske festningen for en unik kveld når vi i Sabaton fremfører albumet dedikert til ”the rise and fall” for det svenske riket! Se Carolus reise seg, skriver Pär Sundström i Sabaton i en pressemelding i dag.


Tons Of Rock går av stabelen i Halden i perioden 22. - 24. juni 2017.

Billettsalget til festivalen er allerede startet.


ANNONCE