Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Håkan Hellström, Wolfmother og Hedvig Mollestad Trio er blant denne ukas sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Julebordsesongen er i gang og 2016 nærmer seg sakte men sikkert over. Men det er heldigvis fortsatt - for en stakket stund - annet å finne på enn å spise vassent pinnekjøtt og drikke billig akevitt på sjefens regning.

Hva med å gjenoppleve litt klassisk midt-2000-rockebølge med australske Wolfmother i Bergen, eller sjekke ut noe av de friskeste og mest spennende hiphop-sjangeren har å by på om dagen med Danny Brown i Oslo? Hva med kultheltene i Killing Joke eller råtøffe Hedvig Mollestad Trio?

Og så spiller jo selveste Håkan Hellström (bildet) i Spektrum på lørdag - Det må du ikke glemme!


Her er konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Wolfmother: USF Verftet, Bergen 29. november


10 år etter at det australske rockebandet tok verden med storm med debutalbumet og tøffe rockelåter som Woman og Joker & The Thief er Andrew Stockdale & co fortsatt ute på veiene. Vår anmelder Øyvind Lønberg kalte årets albumutigvelse Victorious "et fyndig frieri til fansen", og tildelte albumet fire stjerner i sin anmeldelse.

Denne uka spiller bandet i Bergen.


Killing Joke: Rockefeller, Oslo 30. november

Killing Joke, ledet an av den karismatiske vokalisten Jaz Coleman, gjør en svært så sjelden konsert i Oslo denne uka. Det britiske bandet har holdt det gående siden 1978, og slapp sitt selvtitulerte debutalbum allerede i 1980. Siden har det blitt 14 studioalbum, med fjorårets Pylon som den siste i rekken.

Gjør deg klar for en kveld i postpunkens, industrialrockens og gotisk new waves tegn.

Stein Torleif Bjella: Folken, Stavanger 1. desember


Med sine gitardrevne viseperler med snev av både folk-, country- og blues-uttrykk, og med albumet Gode Liv som kom ut tidligere i høst, og som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA, har Stein Torleif Bjella definitivt ikke skuffet tilhengerne sine.


Trenger du en pustepause i det begynnende julerushet er konserten hans på Folken denne uka absolutt å anbefale.

Hedvig Mollestad Trio: Kvarteret, Bergen 2. desember


Hedvig Mollestad er regnet for å være en av landets beste gitarister, og tidligere i år slapp hun sammen med Hedvig Mollestad Trio albumet Black Stabat Mater, som ifølge vår anmelder besto av en salig blanding suggererende jazzbluesrock, tung rock, frijazz, progrock og speedjazz.

Her snakker vi gode forutsetninger for en konsert som fort kan slå gnister!

Hedvig Mollestad Trio spiller også på Parkteatret i Oslo 3. desember.

Danny Brown: Parkteatret, Oslo 2. desember


Han har lenge vært en av de mest interessante og polariserende aktørene innenfor eksperimentell hip-hop. Vår skribent Stian Nicolaysen insisterte lett på at Detroit-rapperens ferske album Atrocity Exhibition er et av de mest spennende rap-albumene som har blitt sluppet på lang lang tid, i sin anmeldelse publisert her på GAFFA i slutten av september.


Denne fredagskvelden får vi høre hvordan låtene står seg på scenen når Danny Brown inntar Parkteatret.

Håkan Hellström: Oslo Spektrum, Oslo 3. desember


Han har forlengst erobret stadionkonsertformatet i hjemlandet, og lørdagens konsert i Oslo Spektrum blir nesten for en intimkonsert å regne når man snakker om en artist av Håkan Hellströms format.

Enten du vil mimre tilbake til låtene fra begynnelsen og midten av 2000-tallet eller den noe ferskere og mer overdådige Din Tid Kommer - som nesten er i U2-skala hva kommer til grandiositet - får du nok både i pose og sekk denne kvelden.

Oslo er klar for deg, Håkan!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE