Nyhet

AC/DC-frontmann må gi opp turnélivet med umiddelbar virkning

De resterende datoene på det legendariske rockebandets turné er avlyst.

AC/DC har vært rammet av mye trøbbel de senere årene. I 2014 ble det først klart at rytmegitarist Malcolm Young måtte slutte i bandet på grunn av helseproblemer, og noen måneder senere var det trommis Phil Rudd som havnet i retten for å ha kommet med drapstrusler og for oppbevaring av narkotika.

Nå kommer det nok en trist nyhet fra det australske rockebandet. Vokalist Brian Johnson (bildet) skal nemlig ha fått beskjed av sine leger om å slutte turnere umiddelbart. Det skal være fare for at rockeren mister hørselen fullstendig. Det skriver Consequence Of Sound nå i kveld.

Bandets resterende turnédatoer i USA er dermed kansellert - men ifølge en pressemelding fra gruppens management vil konsertene mest sannsynlig settes opp senere i år med en gjestevokalist. Hvem som eventuelt tar over Johnsons plass er meget usikkert. Det er også satt opp turnédatoer i Europa denne sommeren, men det gis foreløpig ingen informasjon om hva som skjer med disse.


AC/DC har gitt ut 18 ordinære studioalbum gjennom årenes løp, hvor Back In Black fra 1980 (den første skiven med Johnson bak mikrofonen) er blant tidenes mest solgte på verdensbasis, med estimerte salgstall på over femti millioner eksemplarer.

Deres siste album Rock Or Bust ble gitt ut sent i 2014 og bandet var sist innom Norge i fjor sommer da de spilte en utsolgt konsert på Valle Hovin i Oslo. Konserten ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA.

Se AC/DC fremføre Back In Black her:

ANNONCE