Nyhet

Hun tjente mest på musikken i 2015

Hele 600 millioner norske kroner skal ha gått inn på kontoen til denne kvinnelige artisten i løpet av fjoråret.

2015 var et ytterst lukrativt år for den amerikanske artisten Taylor Swift. Hun var nemlig musikeren som tjente mest i løpet av fjoråret, ifølge en amerikansk undersøkelse. Det skriver NME.

Eksperter har regnet ut at hun tjente tilsvarende 600 millioner norske kroner kun på musikken sin. Størstedelen av inntektene - ca. 504 millioner norske kroner - kom fra hennes store verdensturné i kjølvannet av utgivelsen av albumet 1989. Hun tjente også ca. 58 millioner på albumsalg, 32 millioner på opphavsrettigheter og kun 4.4 millioner på streaming. Det samlede beløpet tar ikke høyde for hennes utvilsomt lukrative sponsoravtaler med blant annet Keds, Apple Music og Diet Coke.

1989 ble sluppet på tampen av 2014 og mottok fire stjerner av GAFFAs anmelder Ellen Lund. Hun skrev blant annet: "Swift søker til tiåret hun så vidt rakk å bli født inn i, og til musikken som gjorde seg gjeldende på den tiden. Albumet fungerer nærmest som en slags hyllest til popen, og spesielt til åttitallets synthpop. Det er lite av Nashville-jenta igjen i dette, men det føles bare innimellom som en mangel, når referansene er såpass ultrapoppete. Åpningssporet Welcome To New York kunne vært Gwen Stefani, Blank Space er Lorde, Shake It Off kunne enkelt vært Avril Lavigne. For nå er det konstatert, selv om det har ligget i kortene en stund: Taylor Swift er en popstjerne."


Ifølge Billboard, som har samlet tallene, satt Swift tungt på tronen i 2015 når man tenker på at hun tjente nesten dobbelt så mye som sin nærmeste "rival", den amerikanske countrystjernen Kenny Chesney, som tjente "lunkne" 324 millioner kroner siste år.

På tredjeplass finner vi The Rolling Stones med en inntekt på 323 millioner kroner, før Billy Joel med 259 millioner og One Direction med 197 millioner.

Grateful Dead & Company, Luke Bryan, U2, Adele og Maroon 5 runder av topp 10.

ANNONCE