Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Bruce Springsteen, Rihanna og LCD Soundsystem er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Festivalsommeren er for alvor over oss, og det er er snart på tide at denne spalten tar en aldri så liten sommerferie da det meste som skjer er flyttet ut fra de små klubbscenene og over på de store festivalscenene utendørs. Likevel, denne uka byr norske konsertscener på noen av de største internasjonale stjernene der ute samt noen spennende mindre navn.

I Oslo kan man både oppleve Bruce Springsteen (bildet) & The E Street Band og Rihanna, mens gjenforente LCD Soundsystem kommer direkte fra storfestivaler som Primavera og Glastonbury for å feire Quartfestivalens 25-årsjubileum i Kristiansand. Men det er også verdt å komme seg innendørs til konsertene med Sturgill Simpson på Rockefeller og Woods på Blå, spør du oss.

Dette er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene.


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

LCD Soundsystem: Quart, Kristiansand, 28. juni

James Murphy og hans label DFA sto på starten av årtusenet for den aller heteste og kuleste elektropopen tenkelig. Den musikalsk altetende platesamleren hadde i løpet av tjueårene gjort seg bemerket som eklektisk DJ, som kunne spille alt fra syrete house til 70-tallets alternativrockhelter som Bowie og Reed side om side, men da han i starten av tredveårene blandet alle disse musikalske uttrykkene i sitt eget band LCD Soundsystem, ble DJen med ett rockestjerne – til sin egen forbauselse. En rolle han gradvis har vennet seg til og vokste seg inn i, riktignok.


Og Murphy opptrådte som en skikkelig rockestjerne da gjenforente LCD Soundsystem spilte på festivalen Primavera Sound i Barcelona tidligere denne måneden. Opptredenen sto igjen som et av våre utvalgte høydepunkt fra festivalen, og du kan lese vår anmeldelse av konserten her.

Ingen tvil om at det også blir fest når LCD Soundsystem vender tilbake til Kristiansand og Quartfestivalen denne uka.


Bruce Springsteen: Ullevål Stadion, Oslo 29. juni

The Boss kommer nok en gang tilbake til Norge, denne gangen med The River-turnéen som feirer jubileet til et av hans mest klassiske album. Denne gang blir det hele tre konserter i Norge, men onsdagens opptreden på Ullevål Stadion blir premieren for oss nordmenn, før sjefen vender tilbake i slutten av neste måned for å opptre i Trondheim for første gang - samt gjøre en ekstrakonsert i Oslo. Denne gang i Frognerparken.

Skal vi tro forhåndsrapportene er Springsteen i god gammel konsertform til tross for at han har vært litt småsyk den siste uken. GAFFA Sverige ga forrige ukes konsert på Nya Ullevi i Göteborg fem stjerner, og skrev blant annet følgende:


"Det går liksom ikke an å la være å bli forført av den spillegleden og livskraften som finnes i Bruce Springsteen & The E Street Band. Og på en eller annen måte lykkes de alltid i å klemme den ut, selv når The Boss er syk."

Sturgill Simpson: Rockefeller, Oslo 30. juni


Den nye skinnende stjernen på countrymusikkens himmel, Sturgill Simpson, kommer endelig til Oslo med albumet A Sailor's Guide To Earth - som blant annet sanket seks stjerner fra vår søster-redaksjon i GAFFA Sverige tidligere i år.

Til tross for amerikanerens alder (38 år), regnes han som en nykommer i bransjen. Hans første album ble sluppet i 2013, og året etter kom gjennombruddet med Metamodern Sounds In Country Music. At han allerede sammenlignes med storheter som Willie Nelson, Johnny Cash og Bob Dylan sier vel det meste.

Er du i Oslo denne uka, er dette ikke en konsert du bør gå glipp av!

Woods: Blå, Oslo 1. juli


Brooklyn-bandet Woods har vært produktive på albumfronten, men regnes først og fremst for å være et glimrende live-band. Da de spilte på Piknik I Parken i fjor sommeren skrev vår anmelder blant annet:


"Med sjarmerende Jeremy Earl i front blir det svært hyggelig og god stemning foran Lastebilscenen. Han danser lett, enkelte publikummere danser lett, og det føles nesten som om sola skinner selv om det er overskyet for første gang under årets Piknik I Parken."

Konserten ble anmeldt til fem stjerner, og vår utsendte skribent trakk frem bandet som et av årets høydepunkt på festivalen.


Rihanna: Telenor Arena, 2. juli

Hun har fortsatt status som en av de største stjernene i popmusikkens verden til tross for at hennes siste album Anti nok har splittet fansen litt. Vår anmelder tildelte albumet tre stjerner i sin anmeldelse og mente den var særdeles ujevn til Rihanna å være.

Likevel, det er virkelig verdt å oppleve sirkuset Rihanna i en live-setting. Og selv om mange nok er skuffet over at The Weeknd ikke blir med som oppvarmingsartist - slik det på forhånd ble annonsert - er dette definitivt en av ukas viktigste konserter her til lands!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE