Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Black Sabbath, Hage og Paul McCartney er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uken.

Vi nærmer oss juli på kalenderen. Eksamenstiden er gjennomført (for de aller fleste), og spesielt de studentdrevne konsertstedene begynner nå å stenge for sommeren. Det er tid for festivalene å ta over et soltørst publikum, og denne uken er det blant annet klart for Tons Of Rock i Halden og Piknik I Parken i Oslo.

Dette er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene.

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Black Sabbath: Tons Of Rock, Halden 23. juni

At tungrock-legendene nå legger inn årene er et faktum. Den siste konserten spilles i hjembyen Birmingham i 2017. Siste mulighet til å oppleve Black Sabbath i Norge blir på festivalen Tons Of Rock i Halden, som for øvrig kan by på et glimrende program for dem som liker å hytte med djeveltegnet og headbange til noe av den tyngste og råeste musikken som er laget.

Les mer om Tons Of Rock i GAFFAs Festivalguide.

Hage: Kvarteret, Bergen 23. juni


Den bergenske indiepopduoen Hage har - i tillegg til å bli lagt merke til av Urørt-redaksjonen - gjort oppvarmingsjobber for Sondre Lerche Mikhael Paskalev og Sondre Justad. For tiden jobber de med sin debut-EP, men en aldri så liten smakebit på materialet blir det nok mulig å få dersom du stikker innom SommerKvarteret denne kvelden.


Her kan du høre fjorårets låt The Taste:

Paul McCartney: Bergenhus Festning, Bergen 24. juni


Det er ikke hver dag en The Beatles-legende besøker landet. Da Macca spilte i Telenor Arena i fjor sommer var det 11 år siden forrige gang han opptrådte i hovedstaden, og denne uken kommer han til Bergen for å spille sin første konsert noensinne i byen mellom de syv fjell.

Setlisten er som vanlig spekket med høydepunkter fra The Beatles-katalogen, hans lange og innholdsrike solokarriere. Og de siste ukene har han også trukket frem denne ny-klassikeren under konsertene sine:


Matt Corby: Piknik I Parken, Oslo 24. Juni

Festivalensommeren er endelig i gang, og Piknik I Parken kan skryte på seg å ha fått med seg selveste Matt Corby. Han er blitt en storfavoritt i Norge, og dette er hans andre besøk her til lands i år. Vi kan love dere at den australske artisten ikke skuffer på scenen. Konserten hans på Rockefeller tidligere i år var feilfri og ble tildelt seks stjerner av vår anmelder.

Det er snakk om et multitalent med en stemmebeherskelse ut av en annen verden. Det er bare én ting å si: kjøp billett!


Les mer om Piknik I Parkens program i GAFFAs Festivalguide.

Didrik Thulin: USF Verftet, Bergen 25. juni


Didrik fikk sitt gjennombrudd i 2013 med låten Dancer, etter dette har det kun gått en vei og det er oppover. Han er medlem i bandet WDSTCK, som nå har tatt seg en pause slik at de kan satse på egne prosjekter. Han har den siste tiden sluppet to deilige låter, Fading og Teenage Hype, som er starten på hans solokarriere. Basert på det vi har hørt vil nok en konsert med Didrik Thulin få de fleste bergenserne til å innse at det endelig er sommer og ferie.

Dette blir garantert en kveld fylt med deilige toner foran et dansende publikum.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE