Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av under Piknik I Parken

GAFFA-redaksjonen trekker frem sine forhåndsfavoritter til helgens festival i Frognerparken.

Piknik I Parken er muligens årets koseligste festival. I rolige omgivelser i Frognerparken midt i Oslo kan man slappe av på et pledd mens mer neddempede artister fremfører sin musikk på festivalens tre scener 24., 25. og 26. juni.

Ja, det finnes selvsagt unntak fra dette med neddempede artister - i fjor spilte for eksempel både de energiske indierockerne Modest Mouse og basstunge James Blake på festivalen. Men hovedsakelig er festivalen det perfekte stedet å oppleve neddempede, smått introverte singer/songwritere.

GAFFA-redaksjonen har kikket igjennom årets program og plukket ut fem artister som er verdt å få med seg i løpet av de neste dagene.


Låpsley, Hovedscenen 24. juni

Den britiske ungjenta har fått mange lovord på veien, også her i GAFFA hvor vi la vår elsk på hennes debutalbum Long Way Home, som ble sluppet tidligere i år. I live-formatet har hun enda til gode å overbevise oss helt. Både fjorårets Øyafestivalen-opptreden og denne månedens konsert på Bergenfest viste at hun fortsatt har litt igjen å gå - men FOR noen låter hun har å by på.

Kan Låpsley + Piknik I Parken være en "match made in heaven"? Vi håper det!

Kings Of Convenience, Hovedscenen 25. juni


p>

Kings Of Convenience (bildet) har ikke kommet med noe nytt album siden den andre platen ble gitt ut i 2009, men er likevel headliner på Piknik I Parken, etter flere utsolgte konserter i Norge i fjor høst.


Dette er den litt mystiske, kanskje litt introverte, duoen du burde få med deg. Det er det to grunner for: Både er den flytende duoen kjent for å være på farten rundt om i verden, og denne konserten er en av få konserter de gjør i Norge i år. De er også kjent for å ha lengre perioder der man ikke hører noe fra dem. Hvem vet når de kommer tilbake? Den andre grunnen til å se Kings Of Convenience er selvfølgelig musikken. Hva er ikke bedre i en park enn flytende og deilig folkpop, to samstemte stemmer?

Tips: Ta med deg noen du heller vil danse med enn å snakke med...


Ezra Furman, Scene 2 26. juni

Ezra Furman vil ta oss med på en litt annerledes musikkopplevelse. Chicago-artisten bruker komplekse metaforer for å utrykke musikken og følelsene sine. Selve musikken er en blanding av flere stiler som blues, femtitallsrock, jazz, pop og mange andre musikalske grep. Det er livlig og fullstappet med sprell, og han er energisk og full av karisma. Amerikaneren er rett og slett en spennende artist som alle på Piknik I Parken bør prøve å få med seg.

Vi anmeldte konserten hans på John Dee tidligere i år til seks stjerner.

No. 4, Hovedscenen 26. juni


p>

Poporkesteret No. 4 gjestet også Piknik I Parken for to år siden. Den gang skrev GAFFA følgende om bandet:


"No. 4 balanserte hele veien på tynn musikalsk linje. Det var mer enn en gang man engstet seg for at uttrykket som ligger i segmentet 30 er det nye 19 skulle bikke over i krampeaktig evigungdomssøkende easylistening. De holdt seg akkurat innafor, med tekster som er akkurat så personlige at de blir mer allment gjenkjennelige enn egentlig frekke."

Søndag åpner de hovedscenen, og med i baggasjen har de det finurlige debutalbumet Henda i Været.


Damien Rice, Hovedscenen 26. juni

Den irske sangeren og låtskriveren Damien Rice fikk sitt store gjennombrudd med debutalbumet O så langt tilbake som i 2002. Og hvilket gjennombrudd det ble. Låter derfra har gjort stor suksess i så vel bryllup, brudd og begravelser som hos en rekke Idol-deltakere. Oppfølgeren 9 i 2006 fikk bare nesten samme blest, og så ble det stille i hele åtte år.

My Favourite Faded Fantasy (2014) ble om ikke forbigått i stillhet, i hvert fall ikke like voldsomt omfavnet. Det var ikke låtenes feil. De er på mange vis både sartere og sterkere enn forgjengeren der strykere og arrangementer strekker seg ut over hit-popens knappe formler. Det kan være det er for langt for radio, men etter all sannsynlighet lar seg spille alldeles orkesteralt strålende ut på en scene.


Damien Rice avslutter årets Piknik I Parken.

Hvem ser du mest frem til å oppleve under Piknik I Parken? Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen.


ANNONCE