Nyhet

Dolly Parton fyller 70 år - her er hennes 10 beste sitater

Vi hyller divaen med en rekke gullkorn fra hennes skarpe tunge.

I dag fyller countrysangerinnen og låtskriveren Dolly Parton (bildet) 70 år. Divaen er kjent både for sin vakre stemme, sterke låter, sin åpenlyse forkjærlighet for plastisk kirurgi og for sine skarpe, selvironiske kommentarer.

Vi har funnet 10 av de beste:

"Puppene mine er falske, håret mitt er er falskt, men min stemme og mitt hjerte er ekte." (Uttalelsen kom under et intervju med The Sun i 2014 etter beskyldninger om bruk av playback på Glastonbury Festival)


"Folk spør meg alltid hvor lang tid det tar å sette opp håret mitt. Jeg vet ikke det, for jeg er aldri til stede." (Sitert av Huffington Post i 2014)

"Jeg har små føtter, for intet vokser i skyggen." (Sitert av Huffington Post i 2014)

"Hvis jeg ser noe som henger, svulmer eller sleper seg av sted, får jeg det sydd inn, proppet inn eller sugd ut." (Sitert av Time Out i 2014, originalsitatet lyder: "If I see something sagging, bagging or dragging I'll get it nipped, tucked or sucked.")


"Jeg var den første kvinnen som brente sin BH. Det tok brannvesenet fire dager å slukke den." (Sitert av Time Out i 2014)

"Jeg kan minne om 'the girl next door' - dersom du bor ved siden av en fornøyelsespark." (Sitert av Time Out i 2014)

"Det er dyrt å se så billig ut som jeg gjør." (Sagt mange ganger fra scenen, og blant annet til Vanity Fair i 2012)


"Den historiske person jeg beundrer mest er Snehvit. Hun sov med syv dverger og slapp unna med det." (Sagt til Vanity Fair i 2012)

"Den dyden som er mest overvurdert er monogami - unnskyld, jeg mener monotoni." (Sagt til Vanity Fair i 2012)

"Hvis jeg skulle gjenfødes skulle det være som en feit gris - så jeg kunne spise så mye jeg ville." (Sagt til Vanity Fair i 2012)


Dolly Parton albumdebuterte i 1967 med Hello, I'm Dolly og fikk sitt gjennombrudd i countrymiljøet samme år. I 1970 toppet hun for første gang den amerikanske countrysingellisten med Joshua, og i 1973 fikk hun sin første singelhit uten for countrylistene med Jolene. I 1980 lå hun for første gang som nummer 1. på den amerikanske Billboard-listen med 9 To 5, en suksess hun gjentok i 1983 med Kenny Rodgers-duetten Islands In The Stream.

Hun har skrevet over 3.000 låter og er særlig kjent for Coat Of Many Colors (1971) og I Will Always Love You (1974), som først ble en stor countryhit med Parton og i 1992 ble en enda større suksess med Whitney Houston.

Parton har vunnet åtte Grammy-priserer og har også spilt i flere filmer, blant andre 'The Best Little Whorehouse In Texas' og '9 To 5'. Hun har til sammen solgt over 100 millioner plater.


Her ser du henne fremføre Jolene på Glastonbury Festival i 2014:

ANNONCE