Nyhet

Dette er albumene vi gleder oss til å høre i 2016

Et nytt musikkår er endelig her. I god GAFFA-tradisjon har vi trukket frem noen albumutgivelser vi gleder oss spesielt mye til i det nye året.

Et nytt år, nye muligheter og ikke minst; masse masse ny musikk. Her finner du noen av albumutgivelsene vi i GAFFA-redaksjonen ser mest frem til å høre i 2016.

AURORA - All My Demons Greeting Me As A Friend (11.03.2016)

Norges nye yndling tok 2015 med storm. Med sitt sjarmerende vesen og nydelige stemme ble hun fort en snakkis blant både kritikere og fans. Vi er superklare for det nye albumet som slippes 11. mars. Bare tittelen er nok til å gjøre oss nysgjerrige på hvordan hun vil følge opp EP-utgivelsen Running With The Wolves.

M83 - TBA (TBA)


Det har gått over fire år siden M83s siste album. Ventetiden skal heldigvis snart være over, for ifølge hovedmannen Antony Gonzalez kommer det et nytt album i 2016. Forhåpentligvis i god tid før opptredenen på Øyafestivalen.

Rihanna - Anti (TBA)


Popstjernen har allerede sluppet noen låter til det nye albumet sitt Anti, men enda ikke noe album. Siden hennes Anti World Tour begynner i februar, er vi ganske sikre på at albumet blir sluppet før den tid. Vi er spente og klare for mer hits fra Barbados-skjønnheten.

Frank Ocean - Boys Don't Cry (TBA)


Det har gått et år siden Frank Ocean (bildet) kunngjorde at han skulle komme med nytt album, men til fansen store sorg kom det ikke noe nytt album i 2015. Det sies nå at albumet skal komme i 2016, men det er ingen sikre kilder på det. Så vi må nok vente i spenning dette året også.


Mens vi venter fortjener denne et gjenhør:

Sivert Høyem - Lioness (29.01.2016)


Sivert Høyem sitt nye album Lioness er like rundt hjørnet, og den tidligere Madrugada-vokalisten starter turnéen sin med en konsert i Oslo Spektrum 13. februar. Dette er det sjette soloalbumet fra Høyem, og basert på singelforløperen Black & Gold tror vi dette blir riktig fine saker.

Band Of Horses - TBA (TBA)


Det er lenge siden vi har hørt noe nytt fra indierockerne i Band Of Horses, men nå meldes det om at de skal komme med et nytt album til våren. Albumet skal være produsert av Jason Lytle, men ellers er det lite informasjon å finne. Det blir uansett spennede høre noe nytt fra Ben Bridwell & co.

I mellomtiden koser vi oss med dette opptaket fra KEXP:


James Blake - Radio Silence (TBA)

Det har lenge vært spekulasjoner om at både Kanye West og Justin Vernon (Bon Iver) er med som gjester på det kommende albumet til James Blake. I et intervju med Esquire Magazine avslørte Blake at dette stemmer. Så da er det bare å glede seg til albumet kommer.

Vi varmer opp med denne fine versjonen av Simon & Garfunkels The Sound Of Silence Blake spilte da han gjestet BBC i fjor høst.

Kanye West - Swish (TBA)


Og mens vi snakker om Kanye West; kommer det år da tru? Mannen som en gang i fremtiden kanskje blir USAs president sliter med å holde tidsfristen på sitt nye album Swish. Det ble sagt det skulle komme i 2015, men intet album så dagens lys - kun noen svært så lovende singler.


I et intervju med Vanity Fair i høst sa han at det kom til å ta enda tolv måneder å ferdiggjøre albumet. Så vi får krysse fingrene får at kommer i 2016.

I tillegg til de vi har tatt med over, kan vi vente oss nye albumutgivelser fra David Bowie, Savages, Kvelertak, Oslo Ess, Bendik, Wet, Gwen Stefani, Tove Lo, The Shins, Pity Sex, Metallica, Tinashe, Ariana Grande, Gorillaz, Radiohead, Haim, Japandroids, Drake, Sky Ferreira, The Strokes, Missy Elliot, Mitski, Tool, M.I.A., Animal Collective, Steve Gunn, Vampire Weekend, Run The Jewles, The Wrens, Comet Kid og The XX i løpet av 2016. FOR et år det skal bli!


Hvilke artister gleder DU deg mest til å høre ny musikk fra i året som kommer? Legg gjerne igjen en kommentar med dine favoritter.

ANNONCE