Nyhet

Taylor Swift støtter Kesha økonomisk

Superstjernen er den siste i rekken av store navn som kaster seg inn i artistens kamp mot plateselskapet og produsenten.

De siste dagene har flere kvinnelige superstjerner som Lady Gaga, Ariana Grande, Lorde og Demi Lovato støttet Keshas kamp mot plateselskap og produsent offentlig. Taylor Swift går et skritt lenger i støtten og bidrar også økonomisk.

En talsperson for den ferske Grammy-vinneren uttaler overfor Billboard at Swift har donert 250.000 amerikanske dollar (ca. 2.2 millioner norske kroner) for å "hjelpe Kesha gjennom den tøffe tiden".

I fjor høst skrev vi mer utfyllende om hvordan artisten har havnet i uføret.


Alt har nemlig sitt utspring i at Kesha Rose Sebert ved sitt gjennombrudd skrev under på en bindende kontrakt med produsenten Dr Luke, hvilket innebar at de skulle gjøre minst åtte skiver sammen.

Når Kesha de siste årene har vært borte fra rampelyset har dette fra plateselskapet og PR-byrået blitt forklart med "skrivesperre" og "turbulens". Det har blitt sagt at sangerinnen ikke fikk de kreative kortene til å stemme, av ulike årsaker. Ulike årsaker som kan knyttes til produsenten, viser det seg nå.

Folk i hennes omkrets begynte å ane uråd da Kesha i januar 2014 ble lagt inn på rehabilitering for spiseforstyrrelser. Da hevdet Keshas mor at Dr Luke blant annet skal ha kalt artisten for "et jævla kjøleskap".


I oktober da Kesha prøvde å bli fri fra sin kontrakt, ramlet resten av hemmelighetene ut av skapet. Her kom sangerinnen med en rekke anklager mot produsenten. Hun skriver blant annet at han skal ha dopet henne ned og voldtatt henne da hun var 18 - og at Luke siden aldri sluttet. Dr Luke selv avfeier beskyldningene.

Hendelsesforløpet og hele tidslinjen kan leses videre om her.

Fredag i forrige uke ble kontrakten opprettholdt i en rettsak - og det ser dermed ut som om problemene fortsetter for Kesha.


ANNONCE