Nyhet

Rockefeller feirer 30 år med egen bokutgivelse

Jubileumsåret 2016 markeres ved å samle det populære konsertstedets historie mellom to permer - flere GAFFA-fotografer har bidratt!

Rockefeller feirer 30 år i 2016, og i den anledning ble det i fjor sommer klart at en 30 dagers jubileumsfest på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene skulle arrangeres i perioden 19. februar - 19. mars. En rekke artister skal opptre på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i løpet av jubileumsperioden, blant annet Enslaved, Kvelertak, Graveyard, Midnight Choir, Hozier, Nico & Vinz, Marte Eberson, Bjørn Eidsvåg & Daniel Kvammen, Halsey, Jesse Malin og Tønes, og i forrige uke meldte spillestedet at programmet nå var komplett.

I forbindelse med jubileumet er konsertstedets historie samlet mellom to permer i egen bokutgivelse, som lanseres i dag.

— Vi ønsker å gi leserne historier, minner, myter og fakta som gjennom tekst, bilder, utklipp og illustrasjoner forteller historien om Rockefeller. I denne boka skal du som leser få et inntrykk og et utvalg av alt som har skjedd siden oppstarten i 1986. En reise gjennom tre tiår hvor utviklingen har gått med en hastighet man aldri tidligere har skuet, sier daglig leder Roar Gulbrandsen.


Leif Gjerstad har vært redaktør for boka, mens kjente navn som Jo Nesbø, Lars Saabye Christensen, Marit Larsen, Karpe Diem, Anne Grete Preus, Asbjørn Slettemark, Michael Krohn, Lars Lillo-Stenberg, Prepple Houmb, Torgrim Eggen, Tommy Tee, Bertine Zetlitz, Highasakite, Petter Baarli, Daniel Kvammen og Egon Holstad er blant dem som har bidratt med sine personlige minner og historier.

Flere av GAFFAs faste fotografer, blant andre Stian Schløsser Møller, Mariann Lunde og Per-Otto Oppi Christiansen, er også representert med sine konsertbilder fra Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene i boka som har fått den enkle tittelen 'Rockefeller 30 år - Jubileumsbok'.

I fjor sommer spurte vi flere av spillestedets faste bookere hva som hadde vært deres favorittkonserter i løpet av de 30 årene Rockefeller har eksistert.


Les hva de svarte her.

Se omslaget på boka:


ANNONCE