Nyhet

Republikansk presidentkandidat lover å gjenforene Pink Floyd

Den amerikanske valgkampen er for alvor igang. Men hvordan skal John Kasich klare å innfri dette løftet?

Pink Floyd (bildet) er et av de mest legendariske bandene der ute, og nå har britene også blitt en del av pågående amerikanske presidentvalgkampen. Fiendeskapet mellom Roger Waters og David Gilmour har tidligere vært veldokumentert, og selv om forholdet dem i mellom har myknet opp de siste årene, med gjesteopptredener under hverandres konserter, skal det nok veldig mye til for at Ohio-guvernør John Kasich skal kunne holde løftet han kom med i natt norsk tid.

I et intervju med CNN lovet nemlig presidentkandidaten at han skulle forsøke å gjenforene Pink Floyd dersom han ble president i USA. Kasich uttalte at The Wall-konsertene til Roger Waters er noe av det største han har opplevd og at dersom bandet ble gjenforent skulle Money fra albumet Dark Side Of The Moon være den første låta de spilte sammen, skriver Consequence Of Sound.

Det britiske bandet holdt det gående fra 1965 til 1994 i forskjellige inkarnasjoner. Waters forlot bandet allerede på begynnelsen av 80-tallet - og det var Gilmour som ledet bandet frem til 1994. I 2005 ble de fire hovedmedlemmene fra 70-tallsbesetningen Gilmour, Waters, Richard Wright og Nick Mason gjenforent for én kveld under veldedighetskonserten Live 8 i Hyde Park i London.


I november 2014 ble også albumet Endless River sluppet, basert på eldre innspillinger og uten Roger Waters. Albumet ble tildelt to stjerner her i GAFFA.

Vi er ganske sikre på at Roger Waters, som er selverklært liberal, neppe ønsker å la en republikansk president stå for gjenforeningen av Pink Floyd, og etter at Richard Wright døde i 2008 er det nok enda mer tvilsomt at de gjenværende bandmedlemmene noensinne kommer til å stå på en scene sammen.

Her kan du få et gjensyn med bandets korte gjenforening i 2005:

ANNONCE