Nyhet

5 konserter du bør sjekke ut på Trondheim Calling

Bartebyens store showcasefestival går av stabelen denne uka. Her er våre stalltips!

Trondheim Calling arrangeres denne uka for sjette år på rad. De siste fem åra har publikumsdelen til showcasefestivalen blitt totalt utsolgt, dette til tross for at festivalen i 2014 flyttet til en ny bydel med flere scener og da fikk doblet sin publikumskapasitet. I 2015 ble det også utsolgt for delegatpass og festivalen trakk over 5.500 publikummere totalt.

Festivalen får i 2016 fem nye scener. Rockheim x 2, Øra Studio, Olavshallen Lille Sal og klubb-scene på hemmelig lokasjon på Brattøra med plass til opp til 700 mennesker for de som blir så heldige å finne fram. Her avsluttes festivalen fredag og lørdag natt.

Dermed har Trondheim Calling en publikumskapasitet på nesten 3.500 tilskuere daglig.


Programmet kan også i år by på mye forskjellige og mye bra. Festivalen har de siste årene vist seg å være en seriøs utfordrer til by:Larm, og mange av artistene som opptrer i Oslo neste måned spiller først i Trondheim.

Her er GAFFA-redaksjonens fem anbefalinger på Trondheim Calling-programmet:

Erlend Ropstad - Dokkhuset - fredag klokken 19:30


Til tross for en Spellemann-nominasjon i kategorien for årets popsolist er Erlend Ropstad fortsatt et ganske ukjent navn for mange musikkelskere. Fjorårets albumutgivelse Det Beste Vi Får Til har snurret jevnt og trutt her i redaksjonen, og vi ser absolutt frem til å høre ham live på Dokkhuset denne uka.

Dagny - Rockheim - fredag klokken 23:00


Med fjorårets hitsingel Backbeat har Tromsø-artisten Dagny (bildet) allerede sunget seg inn i mange norske pophjerter. Hun er allerede bekreftet til flere festivaler denne sommeren, og vi er særdeles spent på om resten av låtmaterialet hennes er like sterkt som singelen. Det finner vi forhåpentligvis ut av på fredag kveld når hun opptrer på Rockheim i Trondheim.

Sauropod - Olavshallen - lørdag klokken 21:30


Denne trioen spiller akkurat den typen musikk som passer best på en mindre scene sent en lørdag kveld. — Kall det pop-pønk, indierock, melodiøs pønkrock eller grønsj-pop, det er uansett en debut det lukter deilig svidd av, skrev vår anmelder om forrige måneds utgivelse Roaring At The Storm. Les resten av anmeldelsen her.

Biru Baby - Olavshallen - lørdag klokken 23:30


Et av de mer eksentriske innslagene på årets program, men det er kanskje nettopp det norsk musikkliv trenger akkurat nå! Pønkete og aggresivt med en blanding av norske og engelske tekster. Vi har trua!

Pil & Bue - Fru Lundgren - lørdag klokken 00:00


Duoer! Vi liker duoer. Spesielt hardtslående duoer som Pil & Bue. Med en blanding av melodiøsitet og knallharde stonerrock-tendenser, og ikke minst et glimrende live-rykte, skal nok Aleksander Kostopoulos og Petter Carlsen klare å riste liv i publikum denne lørdagskvelden.

Les mer om Trondheim Calling i GAFFAs Festivalguide.


ANNONCE