Nyhet

Sikkerheten skjerpes før Eagles Of Death Metals konsert i København

I morgen spiller det amerikanske bandet på Øyafestivalen i Oslo.

Man tar ingen sjanser når Eagles Of Death Metal i kveld gjester Amager Bio i København. Selv om politiet ikke mener at spillestedet er et terrormål har de likevel valgt å øke sikkerheten før konserten. Det skriver Politiken i dag.

Det amerikanske bandet avlyste deres danske konsert i fjor høst etter det fryktelige terrorangrepet på spillestedet Bataclan i Paris 13. november i fjor, som kostet 90 mennesker livet.

Jes Jespersen i politiet sier til Ritzau at at de har vurdert hvorvidt konserten i København kan være mål for nye angrep.


— Det blir satt noen sikkerhetsmessige foranstaltninger i verk. Hva de går ut på vil jeg selvfølgelig ikke si noe om, for den kunnskapen ønsker vi ikke å gi en eventuell motpart, sier han.

Eagles Of Death Metal gjorde en av sine første konserter etter terrorangrepet på Sentrum Scene i Oslo tidligere i år. I morgen gjester de også Øyafestivalen i Oslo.

Tidligere i sommer ble det klart at to franske festivaler fjernet bandet fra deres programmer etter en rekke kontroversielle uttalelser fra frontmann Jesse Hughes i kjølvannet av terrorangrepet. I en felles uttalelse fra arrangørene av festivalene ble det opplyst om at kanselleringen av bandets to konserter i Frankrike kom som en konsekvens av at de er "totalt uenige" i frontmannens uttalelser.


ANNONCE