Nyhet

Nok et plagiat-søksmål mot Ed Sheeran

Synes du Ed Sheerans 'Thinking Out Loud' minner om Marvin Gayes 'Let's Get It On'?

Ed Sheeran (bildet) kan stå overfor en plagiatrettsak etter at etterkommerne til en av låtskriverkompanjongene til Marvin Gaye mener de har funnet store likheter i Sheerans hit-låt Thinking Out Loud og Marvin Gayes Let's Get It On.

Ed Townsend og Gaye skrev Let's Get It On i samarbeid, men begge er nå døde. Derfor har arvingene til Townsend nå saksøkt Sheeran som de mener har lånt nøkkel-elementer fra 1973-låten når han har skrevet Thinking Out Loud. Dette ifølge TMZ.

Tidligere i år ble Sheeran også saksøkt for å ha plagiert låta Photograph. Den gang var det låtskriverne Martin Harrington og Thomas Leonard som mente at Ed Sheerans 2014-hit Photograph er et plagiat av deres låt Amazing. Låten ble i 2011 gitt ut med den britiske sangeren Matt Cardle, vinneren av britiske X Factor i 2010. 


De to låtskriverne allierte seg tidligere i sommer med advokaten Richard Busch, som vant rettssaken i fjor som omhandlet hvorvidt Robin Thicke, T.I. og Pharrell Williams' megahit Blurred Lines fra 2013 var en kopi av Marvin Gayes Got to Give It Up. Han representerte den gang Gayes familie.

Hør Thinking Out Loud og Let's Get It On her:

ANNONCE