Nyhet

Paul McCartney til Norge igjen denne sommeren

Denne gangen er det en annen by enn Oslo som får besøk av The Beatles-legenden.

Paul McCartney er klar for en ny konsert i Norge knapt et år etter at han spilte for et utsolgt Telenor Arena i Oslo. Denne sommeren er det vestlandet og Bergen som får besøk av The Beatles-legenden.

Konserten går av stabelen på Bergenhus Festning fredag 24. juni.

— For oss i Bergen er det stort å få Paul McCartney på Koengen på Bergenhus Festning. Det er bortimot den eneste av de ​helt store gigantene (utenom U2, men de teller ikke på grunn av de gigantiske produksjonene) som enda ikke har spilt i Bergen, og med denne byens tunge dragning til engelsk musikk generelt og Merseyside spesielt er det som et statsbesøk å regne, skriver Frank Nes i Bergen Live i en kommentar til GAFFA.


Han understreker videre at McCartney er den artisten de har fått flest spørsmål om siden vi i Bergen Live startet som arrangører på Koengen med The Rolling Stones og Sting tilbake i 2006.

Billettsalget til konserten i Bergen starter lørdag 9. april klokken 10:00.

Du finner som alltid billetter via GAFFA LIVE.


Paul McCartney avsluttet sin over to år lange Out There-turné i USA i oktober, men legger allerede i sommer ut på en ny turné som har fått navnet One On One, og som ifølge arrangørene vil ta i bruk en helt ny sceneproduksjon som benytter seg av det nyeste innen lyd- og bildeteknikk for å sikre tilskuerne en unik opplevelse, uansett hvor man befinner seg i forhold til scenen.

Man kan forvente store skjermer, laser, fyrverkeri, og selvfølgelig et rikholdig utvalg av legendens låter fra en over 50 år lang karriere som inkluderer The Beatles, Wings og en rekke soloalbum.

I fjor sommer gjorde han blant annet en sjelden festivalkonsert på Roskilde Festival i Danmark, og en utsolgt konsert i Telenor Arena utenfor Oslo.


GAFFAs utsendte anmelder tildelte konserten i Oslo seks stjerner, og skrev blant annet følgende:

— De syv (!) ekstranummerne, som kulminerte i Abbey Road-medleyen, satte et perfekt punktum for en setliste som knapt kunne vært bedre. En variert og velkomponert liste full av kontraster: slik ble for eksempel kveldens minst rocka innslag, Temporary Secretary, direkte avløst av kveldens mest rocka, en tribute til Jimi Hendrix i form av Wings' Let Me Roll It ispedd en liten smakebit av supergitaristens Foxy Lady. Og kveldens aller varmeste episode, Live And Let Die krydret med pyroshow der flammene formelig stekte i fjesene på publikum, ble direkte avløst av kveldens mest nedkjølende: en nydelig fremføring av Hey Jude der taklukene ble åpnet og regnet falt ned på publikum og slukket flammene.

Les hele anmeldelsen vår av konserten i Telenor Arena her.


Så sent som i går ble det klart at mer The Beatles-materiale vil bli gjort tilgjengelig på diverse strømmetjenester etter at alle bandets studioalbum overraskende ble sluppet løs i desember. Dette gjelder Anthology, Volumes 1-3, som er tre samleplater som ble utgitt på CD i 1995 og 1996.

Utgivelsene fungerer nok ypperlig som en introduksjon til en av de viktigste låtskriverne og artistene i den moderne pophistorien frem mot sommerens konsertopptreden i Bergen.

Her kan du se Paul McCartney spille Band On The Run sammen med Wings i 1976:

ANNONCE