Nyhet

Premiere: Hør første låt fra Tellef Raabes nye EP

Hver mandag fram mot slippet av EP-en pakker GAFFA opp utgivelsen ett spor om gangen, og byr på premierer og premier til leserne.

12. oktober slipper Tellef Raabe sin siste EP før debutalbumet kommer våren 2016. Gymnopaedia EP består av fire låter, sanger der "monotone og melankolske melodier møter maskulin aggresjon".

Hver mandag fram mot slippet pakker GAFFA opp EP-utgivelsen ett spor om gangen, og byr på premierer og premier til leserne. 

Første låt fra Gymnopaedia EP er Faye Dunaway.


— Faye Dunaway er navnet på min favorittskuespillerinne. Hun er særlig kjent for filmene 'Bonnie & Clyde' (1967) og 'Chinatown' (1974), som jeg refererer til i sangteksten. For meg er hun et symbol på en uoppnåelig kvinne, eller i det minste en kvinne som du vet det ikke kommer til å ordne seg med. En spennende femme fatale, hvor forholdet er dømt til å feile. Selvsagt er det verdt et forsøk likevel, forteller Raabe.

Han forklarer videre at utgangspunktet for EPen var den årlige festivalen i antikke Sparta, omtalt som Gymnopaedien.

— Der viste unge, nakne menn frem sine atletiske egenskaper, med særlig vekt på kampsport. De smurte seg gjerne inn i olje for å fremheve musklene, mens de danset "krigsdanser".


I forbindelse med slippet av EP-utgivelsens første singel gir vi i dag bort et limitert handlenett og en t-skjorte til en av leserene våre som svarer riktig på dette spørsmålet.

Under kan du høre Tellef Raabe med låten Faye Dunaway:


ANNONCE