Nyhet

Black Sabbath legger ut på en siste turné neste år

En siste mulighet til å se det legendariske tungrockbandet på scenen.

Det legendariske tungrockbandet Black Sabbath har offisielt annonsert avskjedsturnéen 'The End' for 2016. Bandet har holdt det gående - riktignok med diverse endringer i besetningen - i nesten 50 år, men nå ser det ut som om enden er nær.

Etter 19 studioalbum, utallige turnéer og ikke minst deres enorme innflytelse på metalsjangeren vil Ozzy Osbourne, Tony Iommy og Geezer Butler bli savnet. Om den originale trommeslageren Bill Ward vil bli med på turnéen vites ikke. Men det er nok høyst usikkert etter at krangelen som startet med bandets siste gjenforening blusset opp da en siste konsert i Japan ble annonsert - og senere avlyst - tidligere i år.

Turnéen vil starte i USA, og datoer der og i Australia og New Zealand ble bekreftet i går kveld. Det er ennå ikke kommet noen europeiske datoer, men ifølge det amerikanske magasinet Rolling Stone vil flere datoer annonseres i løpet av de neste månedene.

Black Sabbath gjestet Norge i 2013 da de inntok Telenor Arena i Oslo. Vår anmelder mente bandet fortsatt var i fyr og flamme etter alle disse årene:

"God is Dead og avsluttningslåta Children of the Grave får virkelig opp temperaturen blant fansen, og vokalen til Ozzy er også på topp. (...) Da kan det jo ikke bli bedre enn at Black Sabbath avslutter en perfekt søndagskveld med en av rockehistoriens største låter Paranoid med Sabbath Bloody Sabbath som intro". 

Anmeldelsen endte opp på intet mindre enn fem stjerner. Du kan lese hele her.

Se videoannonseringen til turnéen her:

ANNONCE