Nyhet

Norske konsertarrangører oppfordrer til ett minutts stillhet

— I dag står alle konsertarrangører sammen med våre kolleger på La Bataclan, og våre søstre og brødre i Paris.

Mange er sjokkerte etter gårsdagens tragiske hendelser i Paris hvor flere titalls mennesker ble massakert under en konsert med det amerikanske bandet Eagles Of Death Metal.

Nå går Norske Konsertarrangører ut og oppfordrer til ett minutts stillhet på kveldens konserter i Norge. I en pressemelding fra NKAs daglige leder Torbjørn Heitmann Valum står følgende:

"Dette er en tragisk dag.


Norske Konsertarrangører (NKA) er dypt rystet over gårsdagens angrep på konsertscenen "La Bataclan" og andre lokaler i Paris. Sammen med de andre europeiske arrangørorganisasjonene oppfordrer vi alle våre medlemmer til å markere de tragiske angrepet på våre kolleger og publikum i Paris med å holde ett minutts stillhet i forbindelse med dagens konserter. På en konsert skal man være trygg. Det er et sted vi mennesker søker sammen om gode kulturopplevelser. Å angripe et konserpublikum som er samlet for å dele en gledens dag er helt ufattelig for oss arrangører.

I dag står alle konsertarrangører sammen med våre kolleger på La Bataclan, og våre søstre og brødre i Paris. I dyp sympati med ofrene og de overlevende etter gårsdagens tragiske angrep på konsertscenen "La Bataclan" og andre steder i Paris."

Kommentar: Musikken lever videre


I kveld spiller blant andre Todd Terje & The Olsens (bildet) en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo - hvor Eagles Of Death Metal også skulle opptre om under to uker - mens metalfestivalen BlekkMetal på USF Verftet i Bergen og Feminalen i Trondheim er i full gang.

ANNONCE