Nyhet

Kommenterer flyktningkrisen i ny julelåt

Sondre Lerche synger julen inn.

Sammen med Jherek Bischoff har Sondre Lerche (bildet) skrevet julelåten Surviving Christmas, som hadde premiere via den amerikanske musikkbloggen Stereogum i natt.

I låten kommenterer han også den pågående flyktningkrisen som herjer Europa med tekstlinjen "They did not want to leave their home, they simply had nowhere else to go".

— Det er en enkel låt, projisert på en ny måte. Den er blottet for ironi og kynisme, og slik korresponderer den kanskje med ulike tidsperioder. Det er noe jeg håper både barn og voksne kan sette pris på og føle seg bedre når de lytter - kanskje til og med synge med. Hvis det føles for idealistisk, eller naivt, så er det bra. Jeg ønsket at låten skulle identifiseres og kjempe for vårt største potensiale som mennesker, selv om vi som individer for det meste ikke klarer å leve opp til dette potensialet, uttaler Lerche til nettstedet.

Låten er en del av Amazons 'Indie For The Holidays'-spilleliste hvor artister som Rogue Wave, SOAK og Robert Pollard fra Guided By Voices har bidratt med originale julesanger.

Hør Surviving Christmas her:

ANNONCE