Nyhet

Kommentar: Musikken lever videre

Dra på konserter, dra til platesjappa, ta deg en øl med kompisene dine - bare ikke la musikken stanse.

Paris ble i går rammet av en rekke terroraksjoner som fant sted ved ulike populære mål i den franske hovedstaden. Så langt har hele 127 mennesker blitt bekreftet døde. I tillegg er nærmere 300 mennesker skadet, hvorav 80 av dem kritisk.

Blant terrormålene var to restauranter, to utesteder, gågater og Stade de France, som var åsted for vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland da bombene smalt. I tillegg ble den ærverdige konsertscenen La Bataclan invadert av terrorister som skjøt flere runder mot konsertpublikummet og tok gisler før de sprengte seg selv i luften.

På scenen i Bataclan sto de høyt elskede rockerne i Eagles Of Death Metal (bildet). Et band som har som hovedmisjon å spre glede og humor med lystige toner og et konstant lurt smil om munnen. Foran scenen sto 1.500 fans som hadde gledet seg til å se Jesse Hughes & Co spille fra seg - slik mange sikkert har gledet seg til det samme bandets konsert i Oslo om under to uker. Dessverre skjedde det utenkelige, de ble rammet av terror en time ut i konserten. 87 unge mennesker, med hele livet foran seg, døde her.

Målet var tvilsomt tilfeldig. Ifølge en talsperson fra IS ble konserten med det amerikanske bandet utvalgt grunnet "samlingen av avgudsdyrkere til en pervers fest."

Til GAFFA forteller konsertgjengeren Daniel Velez, som var til stede under gårsdagens konsert, om sine tanker etter terrorhandlingen.

— Det finnes ikke noe bedre enn å få nye venner over en felles kjærlighet for et fantastisk band. Derfor synes jeg at dette er så grusomt. Jeg kjente ingen av ofrene, men jeg vet at det var snille og uskyldige mennesker som elsket pur rock n' roll. De kunne lett ha vært vennene våres, og det gjør det hele så forferdelig vondt.

Vi, som musikkelskere, er en familie. På tross av hvilke sjangre vi foretrekker, samles vi over en felles interesse. I en mørk og tung situasjon som dette, hvor ekstremister forsøker å frata oss friheten vår, er det vår samlede oppgave å passe på at musikken lever videre.

Det viktigste nå er at vi ikke kan legge oss ende over og la frykten vinne. Dra på konserter, dra til platesjappa, ta deg en øl med kompisene dine - bare ikke la musikken stanse. Den fører oss nemlig sammen, både i gode og vonde tider.

Se Eagles Of Death Metal fremføre låten Save A Prayer sammen med Duran Duran for to uker siden på det britiske tv-showet TFI Friday her:

ANNONCE