Nyhet

Før konserten: Popface

Det legendariske Stavanger-bandet legger ut på en miniturné og spiller i kveld sin første konsert i Oslo på nesten ti år.

Det smått legendariske Stavanger-bandet Popface (bildet) har etter en lang pause begynt å røre seg igjen. De gjorde seg bemerket på nittitallet og tidlig totusentall med sin svært fine blanding av indiepop, shoegaze og postrock og ble undergrunnshelter både her til lands og i utlandet (de ble for eksempel plukket ut som et av de 20 mest lovende band av det amerikanske magasinet Spinner). 

Bandet albumdebuterte så tidlig som i 1995, og det er nesten ti år siden forrige plateslipp. Tidligere i år offentliggjorde de at de jobber med nytt album, og i august slapp de ny singel (hør Little Dreamer nedenfor). Bandet var i tillegg på en toukers turné i Kina samme måned.

I kveld spiller de sin første konsert i Oslo på nesten ti år, som del av en miniturné med postrockbandet Youth Pictures of Florence Henderson. Etter kveldens konsert går ferden videre til Folken i Stavanger hvor de også får selskap av det amerikanske bandet Ringo Deathstarr.

Vi tok en liten prat med frontmann og låtskriver Frode Johannessen før det braker løs:

Hei, Frode Johannessen! Hvordan føles det å skulle spille i Oslo med Popface for første gang siden 2006?

Ja, nå er det lenge siden. Det føles fint, vi er spente. Vi spilte jo her ganske ofte før, men nå er det lenge siden. Jeg kjenner meg ikke igjen når jeg går rundt her lenger, for å si det sånn.

Hvordan er stemningen på øvingslokalet for tiden?

Vi kom tilbake fra turné for to måneder siden, og etter det har vi vært i studio og spilt inn ny plate som kommer neste år. Så vi har bare øvd tre ganger, og da har det vært klokka ni om morgenen for å få endene til å møtes. Så det har ikke vært så veldig rock'n'roll, akkurat. Vi har liksom ikke stått med sixpacken i den ene hånda.

Hva kan vi som publikum forvente av konserten på Crossroad i kveld?

Vi har vært litt usikre på om vi skal begynne beinhardt eller rolig, men jeg tror vi starter rolig og bygger det opp. Vi skal spille et par nye låter og mange gamle. Jeg tror det blir fint, men vi synes det er skummelt å spille nye låter.

Hva forventer dere?

Det blir annerledes enn å spille i Stavanger. Når vi sier at vi spiller i band der, begynner folk å flire. I Oslo er det annerledes. Vi hører det er solgt en del billetter på forhånd også. Jeg spilte i Oslo i sommer også, solo, på en festival som heter Sandermosen. Det var veldig hyggelig.

Har dere noen spesielle rutiner før og etter konsert?

Vi har restriksjoner, ikke rutiner … Vi skal ikke nyte for mye alkohol før konserten, for eksempel. Vi har gått på en del smeller opp gjennom, så vi har funnet ut at det funker best å ta det litt med ro før konserten. Vi har lov til å drikke på scenen, men ikke ti før.

Og helt til slutt: Kan du fortelle litt om det kommende albumet?

Ja, det kan jeg: Jeg har et loft i huset mitt hvor jeg har sittet og spilt inn 14 nye sanger. Så spurte jeg de andre om de ville være med, og da de sa ja til det, leide vi et studio på Jæren. Der møttes vi uten å ha øvd noe som helst på forhånd, så i stedet for å bruke mye tid og bli slitne av å øve, gikk vi rett i opptak. Så det har blitt 14 låter som er spilt inn live i studio. Det er gøy.

NB: Albumet kommer i april neste år!

Hør Popface sin nye singel, Little Dreamer, her:

ANNONCE