Nyhet

B.B. Kings døtre hevder at han ble drept

Mener Kings mangeårige manager står bak. Politiet etterforsker nå saken.

For knappe to uker siden døde blueslegenden B.B. King (bildet) i Las Vegas. King ble diagnostisert med type 2 diabetes for tredve år siden, og ble i april innlagt på sykehus på grunn av dehydrering som følge av tilstanden, men ble raskt skrevet ut. King måtte i fjor avlyse en rekke konserter på grunn av sin sviktende helse.

Nå skriver Associated Press at døtrene Patty King og Karen Williams begge beskylder farens manager for å ha forgiftet ham. Og dermed også at hun var ansvarlig for hans død. Saken blir nå etterforsket av politet i Clark County.

Allerede i november i fjor var datteren Patty, ifølge TMZ, ute og beskyldte manageren Laverne Toney for å ha misbrukt King. Hun hevdet den gang at manageren og hennes assistent skulle ha stjålet mellom 20 og 30 millioner dollar fra faren, og at de i tillegg skal ha gjemt unna diabetesmedisinen hans under turnéer. Hun fortalte også at Toney skal ha nektet henne å få faren på sykehus i april, og at hun måtte kontakte politiet før den alvorlige situasjonen ble løst.


B.B. King startet sin karriere i 1948 og turnerte i lang tid med over 300 konserter i året. Han har på egenhånd inspirert en hel generasjon av musikere som adapterte Kings spillestil og fusjon mellom blues, jazz, swing og pop. Han spilte på en Gibson, som han ga navnet (og sangen) Lucille.

Han ga ut over femti studioalbum om mottok femten Grammys. King ble innlemmet i Rock And Roll Hall Of Fame i 1987, og han gikk bort 14. mai 2015.

ANNONCE