Nyhet

Så mye har The Rolling Stones tjent på konserter siden 2012

Disse herrene har all grunn til å smile.

The Rolling Stones (bildet) har ikke gitt ut et nytt album siden 2005-utgivelsen A Bigger Bang. Men forseggjorte reutgivelser av albumklassikere fra 70-tallet har vi sett en del av de siste årene. Nå sist med nyutgivelsen av Sticky Fingers fra 1971, som også inkluderte en tidligere uutgitt versjon av Brown Sugar med Eric Clapton på gitar.

Etter en fem år lang pause fra verdens konsertscener begynte det britiske bandet igjen å spille konserter på tampen av 2012. Siden har de rullet ut turnéene "50 & Counting", "14' On Fire" (som også talte et stopp i Oslo og et headlinersett på Roskilde Festival) og årets pågående USA-turné "Zip-Code".

Mick Jagger & co tjener imidlertid gode penger på turnévirksomheten. Ifølge Billboard er billettinntektene fra disse tre turnéene nå kommet opp i 360 millioner dollar, noe som tilsvarer svimlende 2.8 milliarder norske kroner.


Nå sitter riktignok ikke bandmedlemmene igjen med hele kaken. Med det apparatet som kreves for å få de rullende steinene ut på veien går nemlig mye av vinningen opp i spinningen, men vi tipper at bandet sikret seg en god pensjonspakke på sine eldre dager i løpet av de siste tre årene.

Se The Rolling Stones fremføre Jumpin' Jack Flash i Londons Hyde Park for to år siden her:


ANNONCE