Nyhet

Paul McCartney: Derfor sluttet jeg med cannabis

Norgesaktuelle Macca var heftig på hygern, men måtte slutte.

Om en måneds tid kommer Paul McCartney både til Orange Scene på Roskilde og Telenor Arena i Bærum. Om vi skal tro våre venner i GAFFA Danmark blir det en særdeles god affære. 

Samtidig er det i disse dager 50 år siden The Beatles la ned de siste sporene på Help. Albumet regnes av mange som det siste av Beatles' "første periode", før de brukte mer tid i studio og tok noen musikalske gigantsprang med Rubber Soul og Revolver i 1965-66.

Dette spranget var definitivt influert av bandets forkjærlighet for cannabis, som Bob Dylan skal ha introdusert for John, Paul, George og Ringo på sensommeren 1964.

McCartney havnet ved flere anledninger i konflikt med loven på grunn av sin eskalerende og hyppige bruk av urten, men dette hører fortiden til skal vi tro et intervju legenden har gjort med The Liverpool Echo:

"Hvorfor [jeg måtte slutte]? Sannheten er at jeg ikke vil være et dårlig eksempel for mine barn og barnebarn. Jeg vet, det er sånn foreldregreie. Den gang var jeg bare en fyr som hang i London og festet, barna var små og jeg bare forsøkte å ikke gjøre det foran dem".

"Men nå handler det om å ikke være et dårlig eksempel. Så i stedet for å røyke en spliff tar jeg i dag et glass rødvin eller en god margarita. Det er lenge siden jeg røykte sist", sier McCartney.

Macca spiller i Telenor Arena 7 juli. Sjekk ut et stort intervju med legenden i neste GAFFA, ute 11 juni.

 

 

 

 

 

 

ANNONCE