Nyhet

Apple lanserte strømmetjenesten Apple Music i kveld

Drake og Trent Reznor var med på å avduke den nye Spotify-konkurrenten.

Apple-sjef Tim Cook har nettopp lansert Apples lenge ventede musikkstrømmetjeneste på konferansen Worldwide Developers Conference i San Francisco. Navnet er ganske enkelt Apple Music.

Prisen for et månedsabonnement blir i USA 9.99 dollar - og en familie på seks kan dele på et familieabonnement til 14.99 dollar i måneden. Tjenesten som skal konkurrere med Spotify og Tidal kommer til å inneholde både musikk, musikkvideoer, anbefalinger og intervjuer samt en 24 timers radiostasjon med blant andre BBCs Zane Lowe som vert. Apple Music vil romme musikk fra artister både med og uten platekontrakt da artister uten platekontrakt selv kan laste opp sin musikk til tjenesten.

Også Trent Reznor fra Nine Inch Nails samt Drake holdt taler under presentasjonen av Apple Music i San Francisco, som ble avsluttet med en opptreden fra The Weeknd.


Strømmetjenesten har vært ventet lenge, men mange skjønte at noe var i gjære da Apple kjøpte Dr. Dres Beats i fjor for hele tre milliarder dollar.

Apple Music lanseres i mer enn 100 land 30. juni, og kan brukes på iOS 8.4 på iPhone, iPad og iPod Touch. Til høsten kommer tjenesten også på Windows og Android.

ANNONCE