Nyhet

5 kjappe med singelaktuelle Billie Van

En lovende kandidat til årets norske sommerhit, men hvilke låter er det som gir Billie Van den gode sommerfølelsen?

I dag slipper Merete Pascual, mest kjent under artistnavnet Billie Van, den nye singelen Cool Your Soul - en klar kandidat til årets sommerlåt, synes vi. Du kan høre den i bunnen av artikkelen og finne ut om du er enig.

Vi en kjapp prat med artisten, som fikk mye god omtale i norsk presse tilbake i 2013 da hun slapp debutalbumet 1 2 3 4 Radio Star, i anledning dagens singelslipp.

Lurer du på hva som er hennes favorittsommerlåter? Eller hvor mye penger hun fikk til is av foreldrene sine da hun var liten?

Da bør du fortsette å lese.

Hei Merete, og gratulerer med singelslipp! Kan du fortelle oss litt om låta?

— Takk!! Veldig gøy med sommersingel! Faktisk en stund siden jeg skrev den, så det er deilig å få den ut. Cool Your Soul er nok en av de beste jeg har skrevet, synes jeg selv. Det er Mikhael Paskalev, Jonas Alaska og Morten Søgaard som har produsert den. Det var en fantastisk prosess og vi er kjempestolte.

Den er som skapt for varme sommerdager, det er sikkert og visst. Hvilke låter er det som gir deg den beste sommerstemningen da?

— Cornelis Vreeswijks Turistens Klagan og den derre "sommartider hej hej"-sangen (Gyllene Tider red.anm.). Minner meg om da jeg var liten og fikk 400 kr i sommerpenger som jeg selv skulle disponere til is for hele sommerferien. Hehe.

Noen artister eller låter som har fascinert og inspirert deg spesielt den siste tiden?

— Hører masse på førsteplata til Delicate Steve, Wondervisions, også ble jeg akkurat endelig fan av Joni Mitchel med plata Night Ride Home.

Ditt forrige album fikk god mottakelse i norsk presse. Når kommer oppfølgeren, og hvordan føler du selv at du har utviklet deg som artist siden 2013?

— Jeg føler meg litt mer leken, og melodiene er kanskje litt mer sommer-aktige (faktisk!). I hvertfall inntil videre. Jeg har ikke skrevet hele plata enda, så blir spennende å se hvordan den høres ut i sin helhet.

Hva er planene dine fremover nå gjennom sommeren?

— Jeg prøver å få skrevet masse for tiden og har akkurat vært på en nydelig ferie i Polen hvor jeg feiret nye singeltider med å bleke håret! Også går det mest i spilling. Jeg skal på turné med Knut Reisersrud i august og september, og det gleder jeg meg veldig til!

Du kan høre Cool Your Soul her:

ANNONCE