Nyhet

Jay Z kjøper WiMP

...og Spotify teamer opp med Playstation. Streamingtjenestene fortsetter evolusjonen.

I dag melder Aftenposten at mediekonsernet Schibsted har akseptert et bud på datterselskapet Aspiro fra Project Panther Bidco. Aspiro sitt største produkt er musikktjenesten WiMP.

Project Panther Bidco eies av ingen ringere enn Shawn Carter – bedre kjent som Jay Z. I en uttalelse fra Schibsted forklarer styremedlem Trond Bergen salget:

– Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming. […] Jeg mener derfor de som eier vil være bedre egnet til å løfte Aspiro med sin avanserte musikkstreamingtjeneste til et nytt nivå.


WiMP er tilgjengelig i Norge, Danmark, Sverige, Polen og Tyskland, men vil trolig utvide i fremtiden.

– En internasjonal utvidelse kommer, da Panthers ambisjon for Aspiro er å øke global virksomhet og organisasjonsstruktur, skriver Panther i en pressemelding.

Samtidig melder NME at Sony har droppet sin egen satsting PlayStation Music Unlimited, og heller teamet opp med Spotify for en ny tjeneste som heter Playstation Music. Tjenesten lanseres til våren og vil etter sigende gi gamere blant annet mulighet til å custom-soundtracke spill. 


 

ANNONCE