Nyhet

Disclosure saksøkt

Suksessbrødrene har fått alvorlige beskyldninger rettet mot seg.

Disclosure blir anklaget for å ha stjålet tekstene til noen av sine mest suksessfulle låter fra en annen låtskriver.

Hittil ukjente Katie Farrah Sopher hevder nemlig å ha skrevet ordene til Latch, White Noise og You And Me fra Disclosures kritikerroste debutalbum Settle. Nå har brødreduoen blitt saksøkt av låtskriveren for å ha angivelig ha stjålet tekstene til tre av sine største hits, melder NME.

Sopher krever 200.000 britiske pund i erstatning, i overkant av 2 millioner norske kroner, for tekstene. Videre hevder hun at "sangboken hennes ble stjålet av den voldelige eks-kjæresten Sean Sawyers tilbake i 2009", og at han skal ha gitt boken videre til kontakter i musikkbransjen. 


Det er også en kjenning av de britiske brødrene som også har blitt anklaget for tyveri. For Sopher legger til at gruppen AlunaGeorge også har stjålet låtmateriale fra henne, til låten Attracting Flies. Vokalist Aluna Francis har tidligere samarbeidet med Disclosure på deres store hit White Noise

Ifølge The Daily Mail, hevder Sopher at alle fire låtene er inspirert av mishandlingen hun ble utsatt for under det fem år lange forholdet med Sawyers

Sawyers nekter for å ha gjort noe som helst.


— Jeg benekter alle beskyldningene. Det er ingen sannhet i anklagene mot meg. Jeg så aldri boken, dermed kan jeg ikke ha gjort dette, sier han selv overfor avisen.

ANNONCE