Nyhet

Death Cab for Cutie til Norge

Indie-yndlinger kommer endelig tilbake til Norge og besøker både Oslo og Bergen.

Amerikanske Death Cab for Cutie er snart ute med sitt åttende studioalbum, og i disse dager er de i gang med sine aller første konserter uten gitarist, låtskriver og produsent Chris Walla, som forlot bandet i høst.

Nå er det klart at også norske fans får sjansen til å oppleve bandets nye låter og mer sparsommelig lineup om ikke lenge – de er nemlig klare for både Rockefeller og Bergenfest.

Indie-gjengen fra Washington har kvernet ut en lang rekke fantastiske indielåter siden starten i 1997, og deres siste skive var den helt ålreite Codes and Keys i 2011. Bandet har nylig hintet til at de i ettertid ikke er fullstendig fornøyde med akkurat dette verket, men at de tror den kommende skiva Kintsugi vil kunne vinne tilbake noen av fansene som datt av lasset.


Death Cab For Cutie er kjent for frontfigur Ben Gibbards følsomme og melankolske, men også ofte humorfylte og sarkastiske, tekstunivers. Musikalsk har de beveget seg fra vindskeiv og skurrete lofi-indie for studenthybler (Something about Airplanes, 1998) til finpusset men sinnabråkete alternativ-gitarpop (The Photo Album) og videre til ballade- og keys-heavy voksen-indiepop (Codes and Keys, 2005-skiva Plans m.m.).

Kintsugi, som er ventet i mars, skal Death Cab For Cutie ifølge Ben Gibbard ta steget tilbake til sounden man finner på noen av deres aller tidligste verk. Er de fuzzy gitarene, tenåringsangsten og de kryptiske politiske kommentarene kanskje tilbake for alvor igjen? For norske fans som håper på å få se bandets største radiohits, de mer polerte Soul Meets Body og I Will Follow You Into The Dark, er det nok likevel ingen grunn til bekymring. Ryktet sier at disse godbitene er med på setlisten om dagen, og det vil de nok også være i Oslo og Bergen i sommer.

De spiller på Rockefeller i Oslo lørdag 13. juni, samt på Bergenfest søndag 14. juni, samme dag som Röyksopp og Susanne Sundfør. Billetter til Oslo-konserten legges ut for salg allerede fredag 30. januar.


Hør den splitter nye singelen Black Sun, som bandet akkurat la ut på YouTube: 

ANNONCE