Nyhet

Bono: – Det er usikkert hvorvidt jeg kan spille gitar igjen

U2-vokalisten oppsummerer året som har gått.

U2 har lagt ut en oppsummering av året som har gått via bandets hjemmeside. Her forteller Bono om konsekvensene av sykkelulykken som fant sted i New York i november i fjor.

Da han veltet på sykkel var resultatet seks brudd i armen og ett brudd i ansiktet. Siden ulykken har han tatt en pause fra scenen og har brukt tiden på å mimre om året som har gått:

– De siste ukene har jeg ikke hatt muligheten til å bevege meg rundt fysisk, så jeg har gjort det opp igjen ved å la hjernen ta seg av aktiviteten. Nå har jeg fått muligheten til å se tilbake på året på en måte jeg aldri har gjort før. Nå må jeg konsentrere meg hardt for å bli klar for U2-turneen rent fysisk sett.

Bono skriver videre om hvilke følger ulykken har hatt for både kroppen og selvtilliten:

– Jeg brakk hånden min, skulderen min, albuen min og ansiktet mitt, men den største skaden i år fikk min irske stolthet - det ble nemlig oppdaget en gul og svart Lycra-shorts under sykkeldressen min. Ja, Lycra. Det er ikke særlig rock'n'roll.

Til tross for at det var stoltheten det gikk hardest ut over, ser det også blekt ut for Bonos gitarspilling:

– Mens jeg skriver dette er det fortsatt usikkert om hvorvidt jeg kan spille gitar igjen. Bandet har minnet meg på at hverken de eller den vestlige sivilisasjonen er avhengige av det.

Med eller uten gitar, er det ingen tvil om at Bono skal ut på veien igjen:

U2 er et live-band. Live er hvor vi lever eller dør. Sangene fortsetter å utvikle seg fra kveld til kveld. Vi har noen ekstraordinære ideer i ermet for denne turneen, og nå må jeg bare bli klar for 14. mai.

14. mai braker deres kommende turné løs - men dessverre gjester de ikke Norge denne runden heller.

Her kan du se musikkvideoen til låta The Miracle (Of Joey Ramone):

ANNONCE