Nyhet

Thomas Dybdahl gir ut ny EP

Dybdahl har laget EP med trioen In the Country, som er den første utgivelsen i en serie.

Thomas Dybdahl (bildet) som bare for noen dager siden spilte konsert i Nidarosdomen som nesten løftet kirketaket – og om ikke annet i hvert fall sørget for full pott fra GAFFAs anmelder – er nå aktuell med ny EP.

EP-en er et samarbeid med trioen In The Country, og den er første utgivelse i en tiltenkt serie utgivelser mellom Dybdahl og en rekke andre artister og ensembler. Første singel på den første EP-en heter O og gjestes av Monica Heldal på vokal.

In The Country er en norsk trio som består av Morten Qvenild på piano, Roger Arntzen på bass og Paal Hausken på trommer. 

Vi tok en kjapp prat med Dybdahl om EP-en og om serien over mail tidligere i dag. 

Kan du fortelle litt om tanken bak prosjektet?

– Tanken bak er å jobbe med artister en har hatt lyst til lenge i et format som er mer enn bare en låt, men heller ikke fullt album. Helst artister som har en distinkt lyd og hvor man har en mistanke om at samarbeidet kan bli annerledes enn slik det ser ut på papir. Gjerne også artister som kanskje ikke med en gang høres ut som en perfekt match. Å få det til å funke fordiom.

Hvordan var det å jobbe med In The Country?

– ITC var dritbra å jobbe med, jeg har likt de lenge og har bånd til de fra før. Morten Qvenild har jeg spilt med i The National Bank og Pål Hausken gikk jeg på videregående musikklinje med. De er alle helt fantastiske musikere og har en tilnærming til lyd og melodi som går rett hjem hos meg. EP-en er spilt inn live i Morten sitt studio på Nesodden over et par dager ifjor.

Hva er den største forskjellen i arbeidet med dette sammenlignet med dine soloutgivelser?

– Forskjellen har vel vært å prøve å utøve litt mindre micromanaging på arrangements og produksjonsfronten. Jeg har jo spurt nettopp de av en grunn. Jeg liker måten de spiller og tenker på. Så da har en jobbet frem sangene sammen.

Hva kan vi forvente av de kommende utgivelsene i serien?

– De neste utgivelsene blir forhåpentligvis overraskende og dritbra.

Den første EP-en i serien, som Dybdahl gir ut sammen med In The Country, blir sluppet 6. mars.

ANNONCE