Nyhet

Norsk band tolker Eagles Of Death Metal-låt

Jesse Hughes og Josh Homme oppfordret musikere innen alle sjangere til å covre låta 'I Love You All The Time' etter terroraksjonen i Paris.

Norske Sugarfoot (bildet), bestående av musikere fra Deleted Waveform Gatherings, Motorpsycho, The International Tussler Society, Dipsomaniacs, Too Far Gone og The Moving Oos, og hvis debutalbum This Love We Outwore ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA, har tatt Eagles Of Death Metal på ordet og spilt inn deres egen versjon av det amerikanske bandets I Love You All The Time.

I løpet av de siste ukene har blant annet My Morning Jacket og Savages tolket låten fra scenen - sistnevnte under deres konsert i Paris forrige uke.

Det var under Eagles Of Death Metals første videointervju etter terroraksjonen i den franske hovedstaden, som blant annet kostet 89 mennesker i konsertsalen Bataclan hvor amerikanerene sto på scenen livet, at de gikk ut og ba artister og band i alle sjangere verden over om å covre låta, som de også fremførte sammen med U2 da de kom tilbake til byen igjen tidligere denne uken.


Bandet har bestemt at alle inntekter de får som låtskrivere skal gå til deres egen The Sweet Stuff Foundation som videre skal donere penger til overlevende og etterlatte i Paris.

I et brev til GAFFA skriver Sugarfoot at de bare en måned før hendelsen i Paris tilbrakte en uke hjemme hos Eagles Of Death Metal-gitarist David Catching i California hvor de spilte inn deres kommende album i hans studio, Rancho De La Luna.

For å vise deres støtte til det amerikanske bandets initiativ og deres medfølelse med alle som på en eller annen måte er rammet av tragedien har det norske bandet valgt å spille inn I Love You All The Time. I tillegg har de gjort deres egen versjon av Nick Lowes (What's So Funny 'Bout) Peace, Love & Understanding.


Videre skriver Sugarfoot:

"Som utenforstående iakttaker til mye av verdens råskap, føler man seg ofte maktesløs og liten. Ord blir som regel fattige. Men når alt kokes ned til en søken etter en slags essens i tilværelsen, ser vi tydeligere enn noen gang at klisjéene ikke bare er tomme floskler allikevel. 'Love Is The Answer', sang John Lennon en gang på 70-tallet, og til syvende og sist handler kanskje det aller meste om nettopp kjærlighet. Kjærlighet til livet, planeten, våre nærmeste og våre medmennesker.

Det er i et slikt perspektiv vi har omfavnet denne musikalske dugnaden. Her kan vi faktisk gjøre noe. Ikke løse alle klodens problemer, men vi kan være en del av et massivt løft fra en hel verden av artister, store og små, for å vise at vi bryr oss, at vi ikke gir oss og at kjærligheten er sterk nok til å overleve det aller meste. Man må bare huske på å flagge den ofte nok.


Det er overhodet ikke noe kleint eller morsomt med fred, kjærlighet og forståelse: Det er ramme alvor."

Begge låtene slippes digitalt i morgen - og kommer også ut på vinyl så fort de er ferdige i trykken, ifølge bandets plateselskap Crispin Clover Records. GAFFA har vært så heldige å få lov til å kjøre en liten sniklytt på låtene allerede i dag.

Hør Sugarfoots tolkninger av Eagles Of Death Metals I Love You All The Time og Nick Lowes (What's So Funny 'Bout) Peace, Love & Understanding her:

Her kan du se en video fra innspillingen:ANNONCE