Nyhet

Legendarisk punk-klubb blir spisested

Gjenåpner som restaurant på flyplass i New Jersey.

Den legendariske New York-klubben CBGB gjenåpner som restaurant på en flyplass i New Jersey i nær fremtid, melder NME.

Konsertlokalet, som ble stengt i 2006 etter en krangel om husleie, hadde legender som Ramones, Patti Smith, Blondie, Television og Talking Heads på scenen mens disse var unge lovende navn på midten av 70-tallet. CBGB ble åpnet i desember 1973 av Hilly Kristal som hadde en visjon om å huse country-, bluegrass og blues-artister. Derfor fikk klubben navnet CBGB.

Stedet kom likevel til å bli mest kjent for å byens punk- og new wave-scene, og da lokalet ble stengt 17. oktober 2006 var det Patti Smith med band som sto på scenen under den siste konsertkvelden som ble arrangert på CBGB.


Nå blir CBGB til CBGB LAB (Lounge and Bar) og vil servere amerikansk mat i et miljø som skal lede tankene tilbake til det velkjente konsertlokalet. CBGB LAB vil bli å finne på New Jerseys Newark Liberty-flyplass, og her kan man blant annet få servert ''Disco Fries'' og ''Birthday Cake''. Restauranten skal ledes av kokken Harold Moore, som er kjent for det populære NY-spisestedet Commerce.

Grunnleggeren Hilly Kristal døde i 2007, og i tiden etterpå ble hans familie innblandet i juridisk krangel over eiendommen som designeren John Varvatos overtok i 2008. I 2013 ble det gitt ut en film om klubbens historie, og de siste årene har det blitt arrangert en egen CBGB-festival i New York. Jane's Addiciton toppet plakaten under fjorårets festival.

Se Patti Smith live fra CBGB her: 

ANNONCE