Nyhet

ÅRETS LÅTER 2015: 09 - 01

Dette er sporene som har gått på repeat hos GAFFA-redaksjonens medlemmer de siste tolv månedene.

Det meste får plass når GAFFA-redaksjonen kårer sine låtfavoritter fra året som har gått. Variasjonen og bredden hos våre skribenter og fotografer er stor, og vi er ganske sikker på at det vil være mulig å finne noe for enhver smak på våre lister.

Hver dag denne uken har vi telt ned årets 50 beste låter og årets 50 beste album, og i dag er det endelig tid for å avsløre hvem som skjuler seg på toppen av listen.

Listene er satt sammen av Ellen Lund, Victoria Tronstad, Geir Magne Staurland, Eskil O. Vestre, Silje Strømmen, Magnus von Schantz, Aslaug O. Klaussen, Mari Anvik Berg, Thomas Høie Haugland, Ida Frantsen, Stine Ingjer Eriksen, Karina Rønning, Hanna Mari Moen og sjefredaktør Tord Litleskare.


Her kan du se plassene 50 - 40, her kan du se plassene 39 - 30, her kan du se plassene 29 - 20 og her kan du se plassene 19 - 10

09. Kanye West - All Day (feat. Theophilus London, Allan Kingdom & Paul McCartney)

Getting Out Our Dreams/Def Jam Recordings


Sammen med Theophilus London, Allan Kingdom og en plystrende Paul McCartney slapp Kanye West dette monsteret av en låt tidligere i år. Når kommer albumet, Kanye?

08. Kamasi Washington - Re Run Home


Brainfeeder

Fra et av årets mest massive album har vi hentet Re Run Home. 14 minutter med ren jazzglede!


07. Beck - Dreams

Fonograf Records

Hvem skulle tro at evigunge Beck kunne komme tilbake med slikt et fyrverkeri av en låt i 2015?

06. Mac DeMarco - The Way You'd Love Her


Captured Tracks


Alles favorittslacker fortjener en plass høyt oppe på årets låtliste for denne!

05. Susanne Sundfør - Delirious


Warner Music Norway

Massivt og mektig! Susanne Sundfør gikk kanskje i en mer tilgjengelig retning med årets album Ten Love Songs, men er fortsatt blant landets mest interessante artister.


04. The Weeknd - Can't Feel My Face

The Weeknd XO/Republic Records

Fengende og storslått, med en god dæsj Michael Jackson i mixen. 2015 var året The Weeknd for alvor ble den verdensstjernen han lenge har fortjent å være.

03. Lars Vaular - Ung Heit Gateflamme


NMG/G-Huset


Landets beste ordsmed? Vaular imponerte stort med sin 666-trilogi i 2015, og er en av få artister som har med to låter på vår låtliste.

02. Kendrick Lamar - King Kunta


Aftermath/Interscope/Top Dawg Entertainment

Namedropping av Bill Clinton og Richard Pryor i samme setning, og en god dose P-funk. Vestkystens hiphop-scene har for alvor blomstret opp igjen.


01. Tame Impala - Let It Happen

Modular

Tame Impala overgikk de flestes forventinger til hvor bra albumet Currents egentlig ville bli. Singelsporet Let It Happen - med en av årets beste musikkvideoer på kjøpet - har inntatt en fortjent førsteplass på vår liste over årets beste låter.

ANNONCE