Nyhet

Liste: Metallicas 10 beste låter

Varm opp til torsdagens utsolgte konsert i Bergen med våre Metallica-favoritter.

Torsdag 20. august spiller Metallica årets eneste konsert i Norge på Bergenhus Festning i Bergen. Bandet har lovet å ta med seg sine største hits når de gjester vestlandets hovedstad for andre gang.

I forbindelse med konserten har vi i GAFFA kuratert en liste med Metallicas 10 beste låter:

1. Sad But True

Som en fast del av Metallicas live-show, kan man absolutt forvente å oppleve denne dryleren på Bergenhus Festning. Inspirert av Anthony Hopkins-filmen 'Magic', tar den utgangspunkt i ondhetens kontroll over mennesket og fremmer Lars Ulrichs marsjerende signatur-trommer.

2. …And Justice For All

Med en heftig dose wah-wah-pedal og en nedtonet James Hetfield, er …And Justice For All tydelig inspirert av Al Pacino-filmen med samme navn fra 1976. Her kastes det lys over det urettferdige med rettsvesenet, hvor drapsmenn og voldtektsmenn får gå gatelangs - mens uskyldige blir henrettet.

3. For Whom The Bell Tolls

Basert på Ernest Hemingways 1940-roman med samme navn, peker For Whom The Bell Tolls en finger mot vanæren ved moderne krigføring. I senere tid har sporet blitt tolket av band som Sunn O))), Trivium og Sabaton.

4. Creeping Death

Kjent for å være bandets foretrukne åpningslåt, tar Creeping Death narrativen til dødsengelen i 'Andre Mosebok'. Spilt raskere live enn på plate, var det originalt Jason Newsted sin jobb å synge låtens tredje refreng. Da Robert Trujillo overtok, ble det publikums ansvar å hyle ut de gudsforlatte hymnene. Bare å varme opp stemmebåndene med andre ord.

5. Harvester Of Sorrow

Harvester Of Sorrow forteller om en mann som sakte glir inn i galskapens verden og lar sinnet sitt gå utover hans nære familie. Til slutt blir det for mye for han, og han henretter familien sin. Som en av bandets treigeste låter, kan den pryde seg med sine spinkle 98 bpm.

6. Seek & Destroy

Fra debutalbumet Kill 'Em All, er Seek & Destroy den første låta Metallica noen gang spilte inn i studio. Sporet er såpass brutalt, at det etter terrorangrepet i USA 11. september 2001, havnet på Clear Channels liste over 'lyrically questionable songs'. Radio- og TV-kanaler ble dermed anbefalt å frastå fra å spille låten.

7. One 

Ofte akkompagnert med pyro, er One en live-klassiker. Musikkvideoen viser klipp fra anti-krigsfilmen 'Johnny Got His Gun' som tar for seg samme tematikk som låten – en soldat som mister lemmene sine under første verdenskrig. Da Metallica så seg nødt til å betale for å vise klippene i musikkvideoen sin, kjøpte de like gjerne rettighetene til hele filmen.

8. Master Of Puppets

Som den eneste singelen fra 1986-platen med samme navn, er Master Of Puppets den mest spilte live-låten til Metallica. Siden sporet ble sluppet, har den blitt spilt hele 1486 ganger live. Med sin grusomt fengende oppbygning, kaster den lys over de negative konsekvensene av en kokain-diett.

9. Fade To Black

Ifølge Lars Ulrich og James Hetfield, var de besatt av døden da Fade To Black ble spilt inn. Sporet omhandler selvmordstanker og regnes som bandets første rene ballade. Metallica fikk mye pes for å ha oppfordret unge fans til å ta selvmord, men mottok også en enorm større fra tilhengere som påsto at låten hadde reddet de.

10. Ride the Lightning

Ride The Lightning var det første sporet bandet slapp som tok utgangspunkt i de negative aspektene ved det amerikanske rettsvesenet. Teksten er skrevet etter perspektivet til en uskyldig mann på death row som venter på å bli henrettet i den elektriske stolen.

Er du enig eller uenig i vårt utvalg? Skrik ut med dine favoritter i kommentarfeltet, men legg også med en linje eller to om hvorfor du mener dine favoritter bør være med på lista.

ANNONCE