Nyhet

Keith Richards: Sgt. Pepper er søppel

The Rolling Stones-gitaristen er ikke fan av The Beatles-klassikeren.

Til høsten slipper Rolling Stones-gitarist Keith Richards sitt første soloalbum på 23 år, Crosseyed Heart. I forbindelse med det kommende slippet ble han intervjuet av Esquire om 60-tallet og den massive populariteten til både The Stones og The Beatles.

I kjent Richards-stil lot han ikke kritikken vente på seg. Dette gikk hardt utover Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, den psykedeliske Beatles-utgivelsen fra 1967. Det skal nevnes at dette albumet vant hele fire Grammys og ble i tillegg utpekt av Rolling Stone Magazine som tidenes beste rockeplate i 2003. 

­– The Beatles hørtes bra ut, da de var The Beatles. Men det er ikke mange røtter i den musikken. Jeg tror de ble revet med. Hvorfor ikke? Dersom du er The Beatles på 60-tallet, blir du revet med – du glemmer hva det er du ville gjøre. Du begynner å lage Sgt. Pepper. Noen mennesker omtaler det som et genialt album, men jeg mener det er søppel, ikke langt ifra Satanic Majesties. (Their Satanic Majesties Request, Rolling Stones sitt album fra 1967, red.) Hvis de kan lage skit, kan vi også. 

Det kommende soloalbumet til Richards vil ta for seg flere ulike sjangre, hovedsakelig rock, blues, country og reggae. Med seg har han flere gjesteartister, som blant andre Norah Jones og Aaron Neville. Platen har utgivelsesdato 18. september i år.

Fra tidligere av har han sluppet to soloalbum, Talk is Cheap fra 1988 og Main Offender fra 1992, i tillegg til et livealbum, Live at Hollywood Palladium, fra 1998. 

Her kan du høre singelen Trouble fra det kommende albumet:

ANNONCE