Nyhet

Dette var høydepunktene under Øyafestivalen

Lysene er slukket i Tøyenparken for denne gang. Sjekk hvilke konserter våre skribenter ble mest imponert over.

Øyafestivalen 2015 er offisielt over. I fire dager har tusenvis av festivalgjengere reket rundt i Tøyenparken sentralt i Oslo for å sjekke ut nye band, etablerte artister og topp-headlinere.

I år var det Chic feat. Nile Rodgers, Florence + The Machine, Beck og Susanne Sundfør (bildet) som toppet plakaten, og de fleste toppnavnene innfridde forventningene på scenen.

Under kan du sjekke hvilke konserter som fikk de beste anmeldelsene av GAFFAs skribenter denne uka.


Trondheim Jazzorkester & Kristoffer Los opptreden i Sirkus-teltet på festivalens siste dag var den eneste konserten som oppnådde seks stjerner, mens de øvrige på lista ble tildelt fem stjerner hver.

Dette var de musikalske toppnoteringene på Øyafestivalen:

Trondheim Jazzorkester & Kristoffer Lo - Sirkus - 15.08.2015


"Kristoffer Lo dirigerer og bytter mellom vokal, tuba og gitar, parallelt som han er nøysom med å la samtlige av orkesteret få sin annerkjennelse og velfortjente kredibilitet. Mot slutten av konserten trår han frem på scenekanten, med eget verk i ryggen, og velfortjent rungende applaus fra publikum."

Les hele anmeldelsen her.


Susanne Sundfør - Amfiet - 15.08.2015

"Estetikken er møysommelig vektlagt, med en glitrende stjernehimmel på backdrop-en og stilfullt lysdesign. Det blir flere låter fra sisteskiva; Accelerate flyter rett over i Fade Away – nøyaktig slik som på plata. Underveis i overgangen må Sundfør bryte ut i et euforisk gledesbrøl – noe publikum enkelt responderer på. Euforien er desidert gjensidig."

Les hele anmeldelsen her.

Future Islands - Vindfruen - 14.08.2015


"Det som gjør ham og dem til noe mer enn bare en komisk fremtoning og underholdende dans, er at det musikalske landskapet er minst like interessant og utfyller Herrings stil – og motsatt – på en adekvat måte. For det kunne fort blitt en gimmick, og å finne balansegangen mellom det musikalske uttrykket og det visuelle er et kunststykke"


Les hele anmeldelsen her.

Florence + The Machine - Amfiet - 13.08.2015


"Men alt til sides, og et avstandsperspektiv på det hele, den avsluttende hitparaden med Drumming Song, Spectrum og You Got The Love fremhever det viktigste av alt: Amfiets atmosfære er ellevill, vakker og en headliner verdig. Dette var stedet og tidspunktet for Florence + The Machine - og for en guts, for en velspilt fremførelse. Forent med et henrykt publikum var det til syvende og sist en storartet opplevelse."

Les hele anmeldelsen her.


Run The Jewels - Vindfruen - 13.08.2015

"Like etter sender El-P ut advarsel. Fjern den tente røyken, fjern solbriller, fjern selfiestick. Det blir kaos. Det er radikalismen som skal blomstre når Close Your Eyes (And Count To Fuck) slippes løs, selv om Rage Against the Machines Zack de la Rochas vers er klippet bort. For slapp av, forteller Killer Mike med neven i været, Jeb Bush vil neppe vinne valget."

Les hele anmeldelsen her.

Torgeir Waldemar - Amfiet - 13.08.2015


"Med seg på scenen har han fem musikere, hans "fabelaktige orkester", som han selv omtaler dem som. Den beskrivelsen er det vanskelig å være uenig i. De tar i bruk nokså mange instrumenter, og det hele er vel gjennomført fra start til slutt. Harmonium, trommesett med basstromme, kjetting (!) og diverse småperkusjon, banjo, sag, piano og lapsteel er noe av det som blir tatt i bruk."


Les hele anmeldelsen her.

Chic feat. Nile Rodgers - Amfiet - 12.08.2015


"Da det hele ble avsluttet med dansende publikum på scenen var feiringen av Chic og Nile Rodgers innspill i popkanonen komplett. Og da har vi nesten glemt å nevne et av høydepunktene, nemlig Daft Punk-samarbeidet Get Lucky fra 2013 som ble fremført med tusenvis av lysende mobiltelefoner i Amfiet."

Les hele anmeldelsen her.


Alt vårt innhold fra Øyafestivalen finner du her.

ANNONCE