Nyhet

Storslipp fra Oslo Jazzfestival

Feirer John Coltranes klassiker fra 1965 med to forskjellige hyllestkonserter.

Oslo Jazzfestival byr i dag på ti nye konserter til sommerens utgave av festivalen. Her er det noe for enhver smak. Ikke bare blir det Frank Sinatra-kveld med Hild-Louise Asbjørnsen og Marinens Storband. Det blir også mulig å oppleve fine navn som Amira Mendunjanin, Dhafer Youssef Band, Elin Roseland Kvintetten, Hartberg & Harr, Magnolia Jazzband med Tracee, Paal Nilsen-Love, Bodil Niska og Mia Gundersen.

Det blir også rom for å hylle fortiden, og siden det i år er 50 år siden John Coltrane (bildet) sitt album A Love Supreme ble gitt ut blir dette markert med to helt ulike hyllestkonserter under festivalen.

— A Love Supreme, utgitt i 1965, er en av jazzens mest kjente albumutgivelser. Etter John Coltranes samarbeid med Miles Davis på slutten av 50-tallet fulgte en solokarriere der han først jobbet med akkordbasert musikk og senere i et modalt uttrykk, som her. I tillegg til de musikalske kvalitetene har albumet også religiøse overtoner uten å peke mot en spesiell religion, men åpner opp for ulike tolkninger. Under årets festival presenterer vi to svært forskjellige konserter der utgangspunktet for begge er A Love Surpreme, sier Edvard Askeland som er daglig leder ved Oslo Jazzfestival.

De to hyllestene som presenteres er med Jøkleba og Oslo14 Vokalensemble i Universitetets aula og med amerikanske Campbell Brothers i Domkirken.

Årets festival arrangeres 10. - 15. august på flere scener rundt om i byen. Mer informasjon om programmet finner du på Oslo Jazzfestivals nettsider. Varm opp til festivalen med det fantastiske åpningssporet fra det klassiske albumet til John Coltrane her:

ANNONCE