Nyhet

Spotify mer verdt enn hele den amerikanske musikkindustrien

Etter å ha sikret seg nye investeringsinnskudd har den svenske strømmetjenesten nådd store høyder.

I forrige uke ble det bekreftet at det digitale musikksalget, inkludert streaming, sto for like mye inntekter som fysisk musikksalg i 2014 for første gang i historien. Nå kommer enda en overraskende nyhet.

For etter at den svenske strømmetjenesten Spotify fikk inn 400 millioner dollar i innskudd fra sine investorer er selskapet mer verdt enn hele den amerikanske musikkindustrien (inkludert strømmetjenester) til sammen, ifølge tall fra Wall Street Journal og Recording Industry Association og America. Spotify er nå verdsatt til 8.4 milliarder dollar mens de samlede inntektene for amerikansk musikkindustri i 2014 var 6.97 milliarder dollar.

Vi må selvfølgelig tilføye at disse tallene tilsvarer to forskjellige verdier. Mens 8.4 milliarder dollar hos Spotify indikerer en samlet verdi, er 6.97 milliarder dollar hos den amerikanske musikkindustrien til sammen ren inntekt. Verdien av Spotify er dermed basert på en vurdering av fremtidige inntekter siden strømmetjenesten ennå ikke har gått i overskudd. Tallene er uansett oppsiktsvekkende.

Den siste tiden har Spotify fått en profilert konkurrent i Tidal. Den nye tjenesten som er eid av Jay Z og noen av de mest populære stjernene i musikkindustrien har gått til konkurranse mot Spotify på bedre lydkvalitet (for en høyere månedlig pris for sluttbrukeren) og en mer ærlig inntektsfordeling til artistene. Likevel er det kritiske røster også blant musikerne.

Norske artister som Sondre Lerche og Seigmen er blant de som har levert eksklusivt innhold og gjennomført forhåndslytting av nytt album på den nye tjenesten.

ANNONCE