Nyhet

Ordkrigen i Black Sabbath fortsetter

Ozzy Osbourne svarer ikke akkurat i en forsonende tone på trommeslager Bill Wards åpne brev.

Det har skjedd mye i Black Sabbath-leiren den siste tiden. Først ble det annonsert et show under den japanske utgaven av Ozzfest, samtidig som det ble mer enn hintet til at dette ble det legendariske bandets siste konsert. Originaltrommis Bill Ward, som har vært ute av bandet etter en krangel om kontrakter siden gjenforeningen ble annonsert i 2012, ble også invitert til å delta.

For en uke siden ble derimot konserten avlyst og erstattet av en solokonsert fra frontmann Ozzy Osbourne. LITT skuffende for dem som hadde håpet på å få med seg bandets aller siste konsert.

Åpent brev

Denne uken tok Ward ordet igjen i et åpent brev postet på sin Facebook-side. Her sa han at han ikke ville vurdere å bli med i bandet igjen før Osbourne går ut med en offentlig unnskyldning for bemerkningene han kom med i pressen rundt bandets forrige turné. Osbourne sa blant annet at Bill Ward var for tykk til å kunne spille konserter med bandet, da han ble intervjuet av New York Daily News.

Han gjentok også at han måtte få en bedre kontrakt om han skulle tre inn bak trommesettet i Black Sabbath igjen.

Vil ikke be om unnskyldning

Nå svarer Ozzy, og det er ikke akkurat i en forsonende tone. I en oppdatering på sin offisielle nettside åpner han med følgende sleivspark:

"Wow, Bill. What the fuck are you on about?"

Sangeren skriver videre at han ikke akter å be om unnskyldning for kommentarene han ga om trommeslagerens helse i pressen, og avslører at Ward har vært flere ganger på sykehus i løpet av de siste årene. Sist for en skulderskade, som skal ha blitt leget nylig. Osbourne mener dette ville ført til flere kanselleringer på turnéen, og forsvarer dermed sitt eget og de øvrige medlemmenes valg om å turnere uten Bill Ward.

Han slutter av posten med en direkte oppfordring til trommisen om å legge saken død før det hele kommer ut av kontroll, og et sedvanlig "God bless you". Det spørs bare om ikke saken allerede har eskalert for de involverte.

Trøblete gjenforening

For tre år siden, like etter at bandet hadde annonsert sin siste gjenforening, la de store turnéplaner som inkluderte konserter i Bergen og Oslo. På grunn av kreftdiagnosen til gitarist Tony Iommys ble ikke disse konsertene gjennomført, og Ozzy Osbourne endte dermed opp med å dekke over turnédatoene som Ozzy & Friends, en utvidet bandbesetning som inkluderte Guns N' Roses-gitarist Slash, i tillegg til Zakk Wylde og Sabbath-bassist Geezer Butler.

Dette skal for øvrig være planen for den avlyste konserten i Japan denne høsten også.

Først året etter, i 2013, fikk Norge besøk av tungrocklegendene fra Birmingham (for første gang siden 2005), og denne gangen var Telenor Arena stedet å innfinne seg. Vår anmelder mente bandet fortsatt var i fyr og flamme etter alle disse årene. "God is Dead og avsluttningslåta Children of the Grave får virkelig opp temperaturen blant fansen, og vokalen til Ozzy er også på topp. (...) Da kan det jo ikke bli bedre enn at Black Sabbath avslutter en perfekt søndagskveld med en av rockehistoriens største låter Paranoid med Sabbath Bloody Sabbath som intro". 

Se den originale bandbesetningen fremføre klassikeren N.I.B. i Paris for 45 år siden her:

ANNONCE