Nyhet

Debutalbumet til Jay Z er fjernet fra Spotify

Krigen mellom strømmeselskapene hardner til, eller?

I begynnelsen av forrige uke gikk en rekke store stjerner ut med støtte til Tidal, den internasjonale avleggeren av norske WiMP som ble kjøpt opp av rapperen Jay Z (bildet). Senere ble det klart at de samme stjernene gikk inn som medeiere av strømmeselskapet da det ble sluppet en promovideo og gjennomført en pressekonferanse, som i ettertid har skapt mye debatt.

Selv om det var uklart hva som ville skje med utgivelsene til disse artistene som da lå tilgjengelig hos konkurrenten Spotify, virket den svenske strømmetjenesten rimelig sikre på at stuntet ikke ville ha noen stor betydning for dem. I en e-post som ble gjengitt i VG uttalte Spotify blant annet: "Vi har hatt de siste albumene til Kanye og Madonna tilgjengelige, så man kan se at denne tilbakeholdingen er veldig begrenset."

Nå skal Jay Zs debutalbum fra 1996, Reasonable Doubt, være trukket fra Spotify i USA og Canada, melder NME. Enn så lenge er albumet fremdeles tilgjengelig hos tjenesten her i Norge, men det spekuleres nå i om det er del av en planlagt tilbaketrekking fra rapperen.

Verken Jay Z eller Spotify har gitt noen kommentarer når det gjelder Reasonable Doubts videre skjebne på Spotify.

ANNONCE