Nyhet

Amy Winehouses familie vurderer å saksøke filmskapere

Faren mener at den kommende filmen om datteren både er løgnaktig og skadelig for pårørende til misbrukere.

Amy Winehouses far har truet med å saksøke filmskaperne bak en ny dokumentar om hans avdøde datter. Dokumentaren "Amy: The Girl Behind The Name" får premiere under filmfestivalen i Cannes neste måned, men Mitch Winehouse er alt annet enn begeistret. "Amy ville vært rasende. Dette er slett ikke hva hun ville ha ønsket," uttaler han til The Sun.

Han kristerer filmskaperne for å ha latt Amy Winehouses eks-kjæreste, Blake Fielder-Civil, besudle filmen med sine løgner. "Blake sier i filmen at grunnen til at Amy var som hun var, var meg - ikke det at han ga henne crack og heroin, og fullstendig manipulerte henne og fikk henne til å begynne med tyngre stoffer. Hvis sannheten om Blake kom ut ville han ikke kunnet vise sitt ansikt på gaten, så hvordan de kan la ham komme med en slik påstand om meg er både sårende og ubegripelig", sier han, og forklarer hvordan familien hjalp Amy Winehouse gjennom hennes avhengighet: "Jeg var der for henne. Vi var der hver dag, og Amy ringte meg opp til syv ganger om dagen. Det kommer ikke frem i filmen overhodet. Særlig den tiden hun var syk. Da var jeg der hele tiden".

Nå har Amy Winehouses far satt sine advokater på saken. Han forteller at de ikke kan stoppe den, men at når filmen kommer ut kan de saksøke for ærekrenkelse. Familiens talsmann har også kommet med en offentlig uttalselse om at familien tar fullstendig avstand fra filmen. Blant annet mener de at filmen forspiller en mulighet for å "hylle hennes liv og talent" og den er "misvisende" og inneholder noen "basale usannheter". Det er spesielt beskyldningene mot familien og hennes management som, ifølge familien, fremstår ubegrunnede og ubalanserte.

Filmen har lanseringsdato 3. juli. Du kan se den offisielle traileren her:

ANNONCE