Nyhet

Tidligere Primal Scream-gitarist er død

Robert 'Throb' Young var sterkt medvirkende på bandets beste utgivelser.

Tidligere gitarist i Primal Scream, Robert 'Throb' Young, er død. Han ble 49 år. Dødsfallet skal ha skjedd i løpet av helgen som var, men foreløpig er det lite informasjon som har kommet ut rundt dødsårsaken.

Blant de som har kommet med minneord om gitaristen på Twitter det siste døgnet er de tidligere Oasis- og nåværende Beady Eye-medlemmene Liam Gallagher og Andy Bell.

— Rest In Peace Robert Young of @ScreamOfficial. That big power chord in Loaded is ringing out on the other side now, skriver Bell.

Som gitarist i bandet gjennom 22 år var Young sterkt medvirkende på noen av dets aller viktigste plateutgivelser på 90-tallet som Screamadelica, Give Out But Don't Give Up og Vanishing Point. Han sluttet i Primal Scream før utgivelsen av Riot City Blues i 2006, og siden har Barrie Cadogan tatt over hans rolle i bandet.

Primal Scream har fortsatt å gi ut nye plater, og var sist albumaktuelle med fjorårets More Light, som kun fikk tre stjerner av vår anmelder. Vi gjorde også et lengre intervju med bandets frontmann Bobby Gillespie i forkant av utgivelsen, som kan leses her.

Se Robert 'Throb' Young og resten av bandet mime seg gjennom Loaded på Top Of The Pops i 1990 her:

ANNONCE