Nyhet

Billy Corgan vurderer å begrave Smashing Pumpkins

Frontmannen vil først se an hvordan det nye materialet blir mottatt.

Billy Corgans The Smashing Pumpkins (bildet) mistet tidligere i år nok et medlem da trommeslager Mike Byrne tok stikkene sine og gikk. Bandet, som ble oppløst i 2000 og deretter gjenforent i 2006 med en håndfull nye musikere, har mistet mange medlemmer gjennom årenes løp, og Corgan bekrefter at det kun er han selv og gitarist Jeff Shroeder som er faste medlemmer av bandet på nåværende tidspunkt.

Likefullt er det klart for to nye albumutgivelser i 2015, Monuments To An Elegy og Day For Night, og det er tidligere bekreftet at den famøse Mötley Crüe-trommisen Tommy Lee trakterer stikkene på ni spor på førstnevnte utgivelse.

"Det er sannsynligvis det beste albumet [Corgan] noen gang har skrevet" har Lee tidligere uttalt når det kommer til det nye albumet, og sammenligner det med både Gish og Siamese Dream.


Nå vurderer Corgan etter sigende begrave The Smashing Pumpkins - avhengig av hvilken mottakelse de to nye utgivelsene får blant fansen. I et intervju med Chicago Tribune forteller han at han er lei av at alle forventer at bandet kun skal spille materiale fra 90-tallet.

— Dette bandet ble startet med tanke på at vi måtte være progressive, og at vi alltid måtte bevege oss fremover, sier den karismatiske frontmannen til avisen.

The Smashing Pumpkins ga sist ut Oceania i 2012, et album som ikke akkurat fikk strålende mottakelse blant anmelderne. Ei heller her i GAFFA, selv om vår anmelder ikke greide å holde unna nostalgifølelsen han fikk av utgivelsen:


— Det rykker alltid i en liten nostalgisk nerve når de karakteristiske riffene setter i gang, selv om de er langt fra så minneverdige som de en gang var. Dog Panopticon er mest sannsynlig noe av det beste fra denne kanten siden Machina/The Machines Of God fra 2000.

Les resten av anmeldelsen her.


ANNONCE